Slovenija
21 ogledov

Star papir za novo upanje

Vzgojno-izobraževalna ustanova, ki bo zbrala največ starega papirja, se bo za na Žurnal24 main
Društvo Ekologi brez meja letošnjo pomlad organizira vseslovensko akcijo Star papir za novo upanje. Sredstva od zbranega papirja v dobrodelne namene.

V sklopu akcije želijo organizatorji povezati varstvo okolja in dobrodelnost ter znova združiti prebivalce Slovenije, da skupaj premaknemo meje mogočega. V sklopu projekta poteka nagradni natečaj, količina zbranega papirja pa se bo lahko spremljala na spletu.

Zbrani znesek na dva sklada
Polovica sredstev iz prvega sklada bo namenjena za humanitarni projekt v Sloveniji, iz drugega sklada pa se bo financirala gradnja izobraževalnega centra v afriški državi Malavi za otroke s posebnimi potrebami.

Po mnenju vodje projekta Anite Novak bo akcija Star papir za novo upanje posebna iz več razlogov: "Potekala bo na nacionalnem nivoju, otroke in mladostnike bo ozaveščala o pomembnosti varovanja okolja, hkrati pa spodbujala njihov čut za dobro in skrb za soljudi tako blizu kot daleč od sebe."

O akciji zbiranja starega papirja

Podjetje za zbiranje, posredovanje, prevoz in predelavo odpadkov Dinos bo vsem šolam in vrtcem, ki se bodo prijavili na akcijo zbiranja starega papirja, aprila za en dan pripeljalo zabojnik za zbiranje papirja, v katerega bodo otroci, učenci in dijaki odlagali star papir, prav tako pa bodo star papir lahko prinesli tudi ostali prebivalci kraja, pred tem pa lahko star papir zbirajo in hranijo doma.

Prijave na akcijo potekajo preko spletne prijave, in sicer od 18. februarja do 18. marca. Vzgojno-izobraževalna ustanova, ki bo zbrala največ starega papirja, se bo za nagrado udeležila koncerta po lastni izbiri. Lokacije zbirnih točk za zabojnike in naraščajočo količino starega papirja bo mogoče spremljati preko zemljevida na spletni strani društva Ekologi brez meja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.