Slovenija
17 ogledov

Stara Sava bo padla

Na območju Stare Save, ki postaja središče Jesenic, bodo v dobrem letu zgradili Žurnal24 main
Projekt. Kompleksu so šteti dnevi, Sava IP na prostorske pogoje še čaka.

Kompleks Stare Save čaka na spremembo občinskih prostorskih dokumentov. To so v odgovoru na vprašanje, kako daleč so z načrti, povedali pri Savi IP in poudarili, da projekt še zdaleč ni na točki, ko bi lahko že napovedali začetek del.

Plačnik ni ponarejevalec
Obnova.
S Staro Savo bo zaokrožena nova podoba Gregorčičeve ulice. Že letos bodo k temu veliko prispevale obnove cestišča in infrastrukture ter Globusa, ki na tej strani dobiva novo, stekleno fasado.

Za zdaj velja, da nameravajo kompleks – z dimnikom vred – porušiti in spremeniti vsebino območja. “Projekt predvideva stanovanjsko gradnjo s poslovnim delom ob Gregorčičevi ulici,” so povedali v Savi IP, sicer Savinemu investicijskemu podjetju. V kakšnem obsegu, pa niso razkrili. “Prostorskoureditveni pogoji (ki jih pripravlja občina, op. a.) bodo osnova za pripravo projektne dokumentacije za gradnjo. Nato bo sledila faza arhitekturnega načrtovanja območja,” so pojasnili.


Načrta še ni

Konkretnega terminskega načrta o začetku in koncu del še nimajo. “Ta trenutek na to vprašanje ne moremo odgovoriti, saj so prostorskoureditveni pogoji, od katerih je odvisen nadaljnji potek projekta, še v postopku sprejemanja,” so dejali. Na mestnem svetu bodo sicer po napovedih vodstva občine v obravnavi še ta mesec.

Pozidava opredeljena
Na občini o podrobnostih prostorskoureditvenih pogojev, ki zadevajo Staro Savo, ta teden še niso želeli govoriti. “Zdi se nam korektno, da jih najprej predstavimo mestnemu svetu,” je pojasnil kranjski podžupan Stane 
Štraus.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.