Slovenija
65 ogledov

Stara znanca gresta na nož

Žurnal24 main
Volitve. Predstavitev glavnih kandidatov za župana Tržiča prerasla v medsebojni obračun.

Najresnejša kandidata za župana Občine Tržič Borut Sajovic in Pavel Rupar sta včeraj organizirala ločeni novinarski konferenci. Med dosežki in obljubami je bilo slišati tudi nekaj ostrih kritik. Oba kandidata sta prepričana v zmago, zato sta porazu namenila malo besed.

Rupar si v tem primeru želi konstruktivnega sodelovanja. “To, kar imamo v programu, je treba porabiti.” Sajovic pa meni: “Če bo župan kdo drug, bo dobil v roke nekaj pripravljenih gradbenih projektov. Jaz te sreče nisem imel.” V soočenju smo zbrali nekaj najzanimivejših poudarkov.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Borut Sajovic
"Kdor krade, tudi laže. V primeru tistega, ki je ta očitek izrekel, drži oboje. Tržič je nasledil milijon evrov kreditov in tri milijone dolgov. Zdaj ima sedem neodplačanih obveznosti. Prvič po desetih letih je likviden. Najeli bi lahko 1,9 milijona evrov kredita, pa nismo še niti centa."

"Pavel Rupar predstavnikom občinske uprave ni dovolil na svojo novinarsko konferenco."

"A jih že kdo ima? Tržič je v tem mandatu med gorenjskimi občinami načrpal največ evropskega denarja."

"Vesel sem, da bo kandidatov veliko. Volitve so praznik demokracije. Sem pa presenečen, da ljudje, ki bi morali biti nekje drugje, še vedno vztrajajo."

"Če bo sprejet zakon o razdružitvi županske in poslanske funkcije, na naslednjih državnozborskih volitvah ne bom več kandidiral."

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Pavel Rupar
"Tržič ima 19 milijonov evrov kreditov. Prihajajo težavna leta. Zadolženost je tako huda, da petnajst let ne bo moč nič delati."

"V Tržiču je preveč izrazito ločevanje na take in drugačne."

"Občina nima projektov za obdobje od leta 2014 do 2018 in ni pridobila niti evra evropskih sredstev."

"Napovedujem drugi krog volitev, po 24. oktobru pa boljše čase za Tržič."

"Povejte, da je Rupar zdaj drugačen. Da je potreboval štiri leta padca in da si je sam naložil kazen, odstop iz državnega zbora. Še marsikdo bi lahko sledil temu primeru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.