Slovenija
36 ogledov

Stare slike zaradi pritožbe

Novi rentgen v Zdravstvenem domu Kranj naj bi bil vreden 500 tisoč evrov. (Foto: Žurnal24 main
Rentgen. V desetih dneh bo znano, ali bodo morali ponoviti razpis.
Obstoječi rentgen je zastarel. Star je 30 let, težko zmore obseg del in se pogosto kvari. Popravila nas stanejo precej.
Lili Gantar Žura, direktorica ZD kranj

Nakup novega rentgena v Zdravstvenem domu Kranj bi se lahko zavlekel v prihodnje leto. "Dobili smo pritožbo na izbiro ponudnika," je povedal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske (OZG). Ali bo zato potrebna ponovitev razpisa, bo znano najpozneje v desetih dneh.

Kratkotrajno zadovoljstvo
Na razpis za novega sta se prijavila dva ponudnika, zadovoljstvo ob opravljeni izbiri pa je bilo kratkotrajno. "Zdaj smo v fazi reševanja pritožbe. V desetih dneh bomo vedeli, ali je izbrani ponudnik veljaven ali se bo stvar zapletla in bo neizbrani ponudnik zahteval revizijo izbora," je stanje opisal Veternik.

Če pritožba ne bo uspešna, bi lahko prostore adaptirali in nov rentgen aktivirali že letos, sicer bodo morali ponoviti razpis, kar bi projekt zamaknilo za vsaj tri mesece, je ocenil sogovornik.

Še en razpis
Sicer pa OZG v teh dneh pripravlja tudi razpis za prenovo mentalnohigienskega dispanzerja. "Gre za stare prostore, ki niso bili obnovljeni vrsto let," je pojasnil Veternik. Investicija bo vredna 200 tisoč evrov, so pa okrog 70 odstotkov sredstev pridobili že lani na razpisu ministrstva za zdravje. "Obnovo je treba izpeljati še letos," je pristavil direktor OZG, ki sicer predvideva, da bodo dela potekala poleti. Kako bo v tem času organizirano delo, pa še niso dorekli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.