Slovenija
19 ogledov

Stare zastave bodo visele do zbledelosti

UUniverza v Mariboru Katarina Pernat
Nov logotip UM. Senat ga je potrdil, menjava bo postopna. Koliko bo vse skupaj stalo, na UM molčijo.

“Menjava bo postopna. Kar zadeva tiskovine in publikacije, bomo najprej porabili vse zaloge s starim znakom – te so sicer minimalne. Zastave bomo zamenjevali glede na njihovo zbledelost, ki je posledica časovne izpostavljenosti vremenskim razmeram,” je Teodor Lorenčič, predstojnik centra za promocijo Univerze v Mariboru (UM), zagotovil, da bodo racionalni pri porabi sredstev za nove produkte z novim logotipom.

Cena prenove v nebo

Rektor Danijel Rebolj nam je pred kratkim zatrdil, da naj bi prenova stala 18 tisoč evrov, vendar nekateri zaposleni na UM opozarjajo, da bodo številke poletele v nebo. Nizki ceni se čudijo tudi nekateri strokovnjaki s področja oblikovanja in tiska. Naša vprašanja odgovornim na UM, koliko bodo stale menjave publikacij, zastav, uradnih dokumentov, spletne strani, tabel in podobnega, so spet naletela na gluha ušesa.

Spomnimo, na rektoratu se z novo celostno grafično podobo ukvarjajo že nekaj mesecev. Potem ko so z razpisom že izbrali nov logotip, ga senat ni potrdil, zato se je rektor odločil, da ga opustijo. Pozneje so se na podlagi ankete med zaposlenimi odločili, da obudijo starega Toplakovega in ga nekoliko modernizirajo. Tega je senat univerze ta teden sprejel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.