Slovenija
0 ogledov

Stari ali novi šef bolnišnice?

V svetu zavoda je sedem članov, za imenovanje novega direktorja pa so potrebni š Žurnal24 main
Jesenice. Danes odločitev o direktorju. Predstavitev štirih kandidatov.

Danes naj bi bilo znano, kdo bo novi direktor bolnišnice. Na današnji seji sveta zavoda jeseniške bolnišnice se bodo predstavili štirje kandidati, med njimi tudi zdajšnji direktor Igor Horvat.

V svetu zavoda imen kandidatov pred izbiro direktorja niso želeli razkriti, za javnost pa je zaprta tudi današnja seja. Član sveta Božo Pogačar (CSD Jesenice, op. p.) je včeraj za Žurnal24 povedal, da imen kandidatov ne pozna. “Odločil se bom po referencah kandidatov. Do zdaj nisem bil deležen niti enega političnega pritiska glede glasovanja, kar me po svoje preseneča, in tudi od zaposlenih v bolnišnici se ni nihče obrnil name,” je pojasnil Pogačar, ki je pred 20 leti delal v tej bolnišnici.

Horvat je na vprašanje, česa bi se lotil, če bo vnovič – tretjič – imenovan, odgovoril: “Korenitih sprememb na hitro zagotovo ne, najverjetneje pa imenovanj novih predstojnikov in vodij enot.

Nezadovoljni z zdajšnjim
Za mesto prvega moža se je v začetku potegovalo šest kandidatov, od teh naj bi dva oddala nepopolni vlogi, danes pa se bodo predstavili štirje, večinoma z nemedicinsko izobrazbo.

Zaposleni so izrazili nezadovoljstvo z zdajšnjim direktorjem, neuradno naj ne bi imel podpore tudi pri ministru Dorijanu Marušiču. Pogačar je o tem dejal: “Eni ga hvalijo, ker je uspel zavod potegniti iz izgube in kupiti nove naprave, je pa znan po tem, da ima zelo pod nadzorom stroške, kar nekaterim ni povšeči.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.