Slovenija
34 ogledov

Stari borci skejtali v Mariboru

1/22
Žurnal24 main
Upokojeni skejterji v Skate parku na Taboru. Med njimi tudi znani raper 6pack Čukur alias Daggers.

V mariborskem Skate parku na Taboru so se v soboto zbrali "stari borci" iz vse Slovenije, med njimi tudi znani raper 6pack Čukur alias Daggers, ki je z Lukom Penom (MBC) dogodek tudi organiziral.

Kakih dvajset upokojenih skejterjev, tako imenovane old school generacije, ki še aktivno skejtajo ali so kakor koli drugače povezani s slovensko skejt sceno, je pripravilo že tretji "skate contest" starih borcev, na katerem so se spominjali zlate dobe "skateboardinga" pri nas. "Gre za vrnitev v stare čase, ko še ni bilo YouTuba in ko je kolega od nekod privlekel VHS kaseto z nekim skejt filmom, ki smo si ga tisočkrat ogledali. Vrnitev v čase, ko si šel na 'contest' zato, da si se družil z skejterji iz drugih krajev," so zapisali organizatorji.

Dvesto gledalcev
Poskrbeli so tudi za pravo skejtersko glasbo iz devetdesetih let, seveda pa ni manjkal niti stil tistih časov, kot so Airwalk čevlji, XXXXXL baggy kavbojke, Powell Peralta skejti ipd. Čeprav so na dogodku, na katerem se je zbralo kakih 200 gledalcev vseh starosti, ocenjevali stil skejtanja, trike, izgled in podelili tudi nagrado za najboljši deck oziroma rolko, stari borci med sabo v bistvu niso tekmovali zares. Želeli so dokazati, da skejtanje pomeni predvsem zabavo in druženje, kar jim je tudi uspelo.

Lanski "skate contest" je sicer potekal v Čukurjevem rojstnem mestu Velenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.