Slovenija
17316 ogledov

Starša nove podpredsednice Svobode čaka sojenje

Sara Žibrat Anže Petkovšek Izredna seja DZ, na kateri so potrjevali kandidatke in kandidate za ministrice in ministre nove vlade.
Starša podpredsednice Svobode upravičeno vrgli iz policije, čaka ju sojenje za kaznivo dejanje

Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je pred kratkim potrdilo sodbo oddelka delovnega sodišča Maribor v Murski Soboti, ki je ugotovilo, da je policija decembra 2021 Borisu in Lauri Žibrat upravičeno izredno odpovedala odpoved o zaposlitvi. Gre za starša nove podpredsednice Gibanja Svoboda Sare Žibrat, poroča Vestnik.

Bila sta inšpektorja v kriminalistični policiji v Murski Soboti, iz službe pa so ju vrgli, ker naj bi med epidemijo uporabljala lažni PCT potrdili.

Zdaj ju čaka še sojenje zaradi kaznivega dejanja napada na informacijski sistem. Oddelek tožilstva, ki se ukvarja s pregonom oseb s posebnimi pooblastili, je vložil obtožni predlog, zadevo obravnava okrajno sodišče v Žalcu, kjer pa še ni prišla na vrsto.

Obtožena sta zaradi napada na informacijski sistem po drugem odstavku 221. člena kazenskega zakonika. Ta pravi, da kdor podatke v informacijskem sistemu neupravičeno uporabi, spremeni, preslika, prenaša, uniči ali v informacijski sistem neupravičeno vnese kakšen podatek, ovira prenos podatkov ali delovanje informacijskega sistema, se kaznuje za zaporom do dveh let.

Ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi lažnih PCT otrdil naj bi doletel vsaj šest uslužbencev slovenske policije, še poroča Vestnik.

31-letna Sara Žibrat je podpredsednica Svobode postala pred dobrima dvema tednoma, potem ko so predsednico parlamenta Urško Klakočar Zupančič prisilili v odstop.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • franc64 06:53 11.november 2023.

    Ja ja dolgi so janezovi prsti

  • lojs 20:04 10.november 2023.

    ko predsednik DZ javno izjavi, da so zakoni butasti in da jih ni treba spoštovat, potem ne vem zakaj se čudite, če nekdo izjavi, da je plačevanje davkov butasto ... še bolj butasto je pa imeti svojo državo, ki se ...prikaži več vsak dan bolj potaplja

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 18:34 10.november 2023.

    Spet plačan članek s strani desnice. In kaj ima otrok pri tem, če sta njena starša ugotovila, da je korona nateg naroda in da sama ne bosta deležna sranja, ki so ga vsiljevali narodu? Druga zadeva pa še ni bila ...prikaži več obravnavana na sodišču in če bosta spoznana za nedolžna, se bo kdo od njunih kritikov opravičil ali vsaj nehal s pisanjem tule?