Slovenija
18 ogledov

Starši nad župana zaradi hale

(Foto: bralec) Žurnal24 main
Starši otrok v občini Hrpelje-Kozina očitajo županu, da je dal dovoljenje za gradnjo industrijske hale tik ob otroškem igrišču. Župan odgovarja, da izjave niso resnične, in napoveduje tožbo.

Hrpelje-Kozina. Konec julija so ob igrišču za otroke na Rodiški cesti postavili industrijsko halo "velikih razsežnosti", kot so jo opisali ogorčeni starši. Izkazalo se je, da je ta objekt "nadstrešek za gradbeni material", hala pa spada v novo obrtno- industrijsko cono, oddaljeno en kilometer.

Kar se dogaja na Kozini, je neverjetno. Župana očitno ne zanima zdravje naših otrok, sicer ne bi počel takšnih zavrženih dejanj.
Prebivalci občine Hrpelje-Kozina

"Lastnik hale je sosednji stanovalec, ki ima obrt za gradbeno dejavnost in v bližini igrišča že (nelegalno) parkirane tovornjake. Kdo je vprašal krajane, sosede in starše majhnih otrok, da se lahko gradi industrijska hala poleg velikega otroškega igrišča? Kako je župan občine Hrpelje-Kozina, gospod Zvonko Benčič - Midre dal soglasje za halo ob otroškem igrišču, katerega investitor je bila prav občina Hrpelje-Kozina," se sprašujejo starši in nadaljujejo: "Da je malha ignoriranja občanov še večja, je župan Benčič celo pogodbeno dovolil dostop do hale mimo igrišča, po občinskem zemljišču!"

V občinskih prostorskih načrtih je prostor med Rodiško cesto in železnico Divača–Koper namenjen za stanovanjsko gradnjo, pravijo. "Občina Hrpelje-Kozina je torej podala soglasje za izgradnjo hale po nezakoniti poti. Ves naveden teritorij nima nobene industrijske hale, so le stanovanjske hiše. Starši otrok, ki smo stežka dočakali novo igrišče z igrali za naše otroke, smo razočarani nad samovoljo župana Benčiča."

Očitno so osebni finančni interesi sokrajana in lastnika gradbene mehanizacije večji od zdravja naših otrok.
Prebivalci občine Hrpelje- Kozina

Župan napoveduje tožbo
Župan Benčič - Midre, ki meni, da je opisano pritoževanje staršev povezano z jesenskimi volitvami, odgovarja: "Moj stil ni reševati zadeve prek medijev. Ne dajem komentarja v zvezi s tem. Zahteval bom, da se opravičijo. Če se ne bodo, bom šel v tožbo. Nimajo niti toliko poguma, da bi se podpisali." Starši so povedali več stvari, ki niso resnične, pravi župan. Med drugim to, da je gradbeno dovoljenje izdala občina, kar ne drži, saj občina za to nima pristojnosti. Gradbena dovoljenja izdaja Upravna enota Sežana. Tam so nam to tudi potrdili, več informacij oziroma odgovorov pa še čakamo. Na vprašanje, ali so se prebivalci obrnili nanj v zvezi z igriščem, župan odgovarja kratko in jedrnato: "Ne."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.