Slovenija
14 ogledov

Starši v svetu videoiger

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zadnje raziskave v ZDA kažejo, da videoiger v večini družin ne igrajo samo otroci, ampak tudi njihovi starši.
Raziskavo je financiralo Združenje softverske zabave, ki je eno od večjih združenj v svetu videoiger.

Povprečen igralec, ki ima otroke, kar 19 ur na mesec nameni videoigram. Polovico tega časa to počne s svojimi otroki, so pokazali rezultati raziskave.

Dve tretjine staršev trdi, da skupno igranje videoiger z zakoncem, še posebej pa z otroki "krepi vezi med člani družine", je poročal srbski Mondo.

Lastnik spletne strani GamerDad.com Andrew S. Bub nasprotuje ideji, da gre družina čimvečkrat iz stanovanja. Po njegovem mnenju "zdrav smeh, ki ga prinaša neuspeh v igri, vpliva na psihično zdravje članov družine. In sicer zato, ker ruši ovire med starši in otroki".


"Otroci bodo igrali tisto, kar jim pade v roke. Dostikrat nekaj takega, kar za njih ni primerno. Zato je najbolje, da se v igro vključijo tudi starši, namesto da s prekrižanimi rokami gledajo, kaj počnejo njihovi otroci," je še dejal Bub.

V nekaterih prej objavljenih raziskavah je bilo ugotovljeno, da je tipični igralec, ki ima otroke, v povprečju star med 37 in 42 let. Skoraj polovico teh igralcev predstavljajo ženske. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.