Slovenija
45 ogledov

Stavijo na neformalno izobraževanje

V 13 letih delovanja se je v Izoli nabralo kar 2.800 iskalcev in ponudnikov razl Žurnal24 main
Sejem znanja. “Borzniki” z 11 slovenskih borz znanja bodo predstavili pridobljene spretnosti.

“Borza znanja v Izoli deluje že 13 let in je edino brezplačno informativno središče,” pravi Marina Hrs, direktorica izolske mestne knjižnice. Jutri med 10. in 16. uro bo na Lonki potekal Sejem znanja Izola, kjer se bodo člani 11 slovenskih borz znanja predstavili z različnimi veščinami in spretnostmi, obiskovalci pa bodo lahko pri tem sodelovali. Če bo slabo vreme, bo sejem v prostorih srednje gostinske in turistične šole.

“Veliko zanimanja je lani požela delavnica o presni hrani, ki jo je vodila Vesna Boroja in bo tudi na sejmu,” dodaja Ksenija Orel, informatorka Borze znanja Izola.

Primorci berejo
Od včeraj do 20. novembra pa vnovič poteka projekt Primorci beremo, pri katerem sodeluje deset primorskih knjižnic. Cilj je bralce spodbuditi k branju slovenskega leposlovja, na izbiro pa imajo 51 proznih del in 12 pesniških zbirk. Na sklepni prireditvi vsako leto gostuje eden izmed avtorjev; letos bo to Marko Pavliha s svojim prvencem Nismo rojeni le zase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.