Slovenija
13 ogledov

“Stavim na obrtnike”

“S pesimizmom ne gre pretiravati. Velenje je povsem povprečno mesto, tudi glede Žurnal24 main
Bojan Kontič. Svetnik in poslanec SD za župana Mestne občine Velenje.

Bi, če bi bili izvoljeni za župana, poročali tudi istospolne partnerje?
Nimam namena poročati nikogar, to bom prepustil drugim. Načeloma pa s tem nimam težav.

Do zdaj ste bili desna roka Srečka Meha, prvič pa sami kandidirate za župana. Je bila odločitev težka?
Ja, bila je težka in sprejel sem jo po tehtnem premisleku in več pogovorih z zdajšnjim županom.

Mnogi ugibajo, da bosta zgolj zamenjala poziciji in bo Meh nadaljeval delo kot podžupan. To drži?
To je mogoče, a odločitve o tem še nismo sprejeli.

Poslanec, upravni organizator in podžupan
Bojan Kontič. Večina ga pozna kot poslanca v državnem zboru in vodjo poslanske skupine SD. Po poklicu je diplomirani upravni organizator, sicer pa mož in oče enega sina. V prostem času zelo rad igra tenis, še raje pa prebira knjige. Vse od leta 1998 je tudi podžupan Mestne občine Velenje.

Kaj pa bo z vašim poslanskim sedežem?
Mandat nameravam končati, ne bom pa več vodja poslanske skupine. Vsekakor pa na naslednjih volitvah za poslanca ne bom kandidiral.

Kateri projekt boste postavili na prvo mesto?
Veliko je bilo narejenega, veliko dejavnosti je še v teku. Vsekakor je za dolino najpomembnejša, če ne kar usodna, izgradnja hitre ceste, podpiram projekt Teš 6, gradnjo stanovanj in kakovostnejšega doma za varstvo odraslih.

Trenutna socialna slika v Velenju ni zavidanja vredna, brezposelnost je visoka.
S pesimizmom ne gre pretiravati. Velenje je povsem povprečno mesto, tudi glede stopnje brezposelnosti, gospodarski subjekti pa kažejo dobre rezultate in na njih je vredno graditi prihodnost. Prepričan sem, da bo gospodarski razcvet zajel tudi to dolino, stavim pa predvsem na manjše podjetnike in obrtnike.

S parkirnim režimom ste precej razburili ljudi, veliko očitkov je na račun nove avtobusne postaje z garažno hišo, češ da ste omogočili zaslužek zasebniku?
Menim, da smo uspešno posegli v sistem mirujočega prometa in da bo parkirnih prostorov v prihodnosti dovolj. O prilivanju denarja bi rekel le to, da je dobrodošel vsak, ki je pripravljen kaj vložiti v dobrobit mesta in svoj denar na tak način oplemenititi. 


Držijo očitki, da so komunalne storitve drage in nekakovostne?
Te ocene ne sprejemam. Imamo kakovostno oskrbo, pa tudi cene so med nižjimi. Seveda pa bo na področju infrastrukture in komunale denar, ki ga bomo poskušali pridobiti iz evropskih skladov, treba vlagati tudi v obnovo.

Mesto nima odprtega letnega kopališča. So možnosti zanj?
Imamo idejo, kje bi ga v prihodnosti lahko umestili v prostor, ne pa tudi finančne konstrukcije zanj. Prizadevali si bomo za to, da bi v ta projekt vključili soinvestitorja, in upam, da bodo temu naklonjeni tudi časi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.