Slovenija
28 ogledov

Stavka kardiologov odpovedana

Zdravniki Profimedias
Mariborski kardiologi preklicali za ponedeljek napovedano stavko. Z dogovorom sicer niso povsem zadovoljni.

Mariborski kardiologi in vodstvo UKC Maribor so po današnjih dvournih pogajanjih vendarle uspeli skleniti dogovor, tako da je stavkovni odbor za ponedeljek sklicano stavko preklical, je po sestanku povedala namestnica vodje stavkovnega odbora Barbara Krunič. Svet zavoda se bo tako na popoldanski seji lahko le še seznanil z dogovorom.

Kruničeva je pojasnila, da kardiologi z dogovorom sicer niso zadovoljni, a je to bila v tem trenutku edina možnost, da lahko za bolnike delo poteka nemoteno. Glede zahteve po višjem plačilu zaradi povečanega obsega dela se za zdravnike, ki opravljajo interventne posege, ne bo spremenilo veliko, saj bodo po njenih besedah tudi ponoči še vedno hodili delati namesto za 15, zdaj za 18 evrov, kolikor po njenem pomeni dogovorjena 20-odstotna povišica, ki jo je vodstvo bolnišnice ponujalo ves čas.

Jedro spora med kardiologi in vodstvom kliničnega centra je bilo plačilo kardiologov za interventne posege. Kardiologi so namreč zahtevali tudi plačilo po storitvi in ne po beleženju minut, pri tem so predlagali plačilo preko podjemnih pogodb, ki pa mu nasprotuje ministrstvo za zdravje.

Ob tem so med drugim zahtevali še plačilo parkirnine, ko so klicani na interventne kardiološke posege, ter enako število dni dodatnega dopusta iz naslova ionizirajočega sevanja kot zdravnikom, ki so stalno izpostavljeni temu sevanju. Po besedah Kruničeve so o vseh ostalih zahtevah dosegli soglasje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.