Slovenija
5 ogledov

Stavka kljub dogovoru

Predsednik sindikata Franc Dolar pravi, da je bil odziv članov – sindikat jih im Žurnal24 main
Delavci v energetiki so kljub dogovoru z ministrstvom za gospodarstvo med osmo in deseto uro zjutraj stavkali. Porabniki električne energije stavke niso čutili.
"Vse stvari smo že prej uredili tako, da ne bi prišlo do izpadov," je po stavki povedal predsednik sindikata delavcev energetike Franc Dolar.

"Namen stavke je bil, da vladno stran prepričamo, da je potrebno stopiti korak nazaj in da se začnemo pogovarjati o modelu organiziranosti naših podjetij. Naši delavci so zaskrbljeni ne samo zaradi sebe, ampak tudi zaradi odjemalcev, ki jim tovrstni nemiri ne dajejo nekega primernega zagotovila za prihodnost," pa je povedal direktor sindikata v Elektro Ljubljana, Mitja Fabjan.

Kot pravi Dolar, so stavko izkoristili za to, da so svojim članom povedali, kaj so se dogovorili z vlado.

Ministrstvo za gospodarstvo in predstavniki sindikata so se v petek dogovorili, da bodo elektrodistribucijska podjetja z dnevnih redov svojih skupščin umaknila vse točke, zaradi katerih so se v sindikatu bali, da bi vplivale na položaj zaposlenih. Člani skupščin bodo tako upravam naložili le to, da morajo opraviti skrbni pregled poslovanja.

S tem dogovorom so danes seznanili vse člane sindikata, odločilni dan pa bo jutri, ko bo potekala skupščina Elektra Ljubljana. Kot pravi Dolar, bodo šele tedaj videli, če podjetja spoštujejo dogovor, v nasprotnem primeru bodo delavci napovedali splošno stavko. Ta bi pomenila, da bi uporabniki ostali brez elektrike.Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.