Slovenija
9 ogledov

Stavka na britanskih letališčih

Stavkali bodo tudi zaposleni v Virgin Atlantic, ki so napovedali dve 48-urni sta Žurnal24 main
Januarja se nam obeta kaos na britanskih letališčih, ki so v rokah družbe BAA, saj so delavci napovedali tri stavke.

Delavci podjetja BAA, ki upravlja sedem britanskih letališč, so se odločili za izvajanje sindikalnih dejavnosti, ki bi lahko zmanjšale produktivnost. Do spora med sindikatom Unite, ki predstavlja gasilce in varnostnike na letališčih, in delodajalcem je prišlo zaradi napovedi španskega lastnika družbe, da novi zaposleni ne bodo vključeni v pokojninsko shemo.

Heathrow med stavkajočimi

Tri stavke bodo ohromile letališča Heathrow, Gatwick, Stansted, Southampton, Glasgow, Edinburgh in Aberdeen. Prvi dve 24-urni stavki se bosta začeli ob 6. zjutraj 7. in 14. januarja 2008. Tretja stavka, ki bo trajala 48 ur, je napovedana za 17. januar 2008. Sedmega januarja bo položaj še posebno otežen, saj se s tem datumom spremenijo pravila o količini ročne prtljage. Potniki bodo lahko s seboj na letalo odnesli dva kosa ročne prtljage, a le na tistih letališčih, ki imajo ustrezne nadzorne naprave.

Španska družba Ferrovial, ki je lastnik BAA, je napovedala, da novih zaposlenih ne bodo vključevali v pokojninsko shemo, ampak jim bodo ponudili zelo kakovostno nadomestno shemo, s čimer pa niso zadovoljni v sindikatu. Ferrovial je posloval s 500 milijoni funtov dobička, kar po mnenju sindikata predstavlja dovolj denarja za uresničevanje pokojninske sheme. Člani sindikata so na glasovanju podprli stavko, ki bo vključevala varnostnike, gasilce, vzdrževalce in pisarniške delavce na že omenjenih letališčih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.