Slovenija
22 ogledov

Stavka ni izključena

Avtobusi. Če ne bo dogovora o plačah, bodo stali.

Maribor. “Če se nam v 14 dneh ne bo uspelo dogovoriti z vodstvom, bomo šoferji opozorilno stavkali,” je včeraj po zboru delavcev Veolie Transporta (VT) Štajerska napovedal Dušan Vidovič, predsednik sindikata VT KNSS Neodvisnost.

Delavci tega avtobusnega prevoznika, ki ima tudi koncesijo za javni promet v Mariboru, že več kot pol leta opozarjajo na šikaniranje od vodstvenih delavcev in mizerno plačo. Dogovora o dvigu te pa še vedno ni. “Na sestanek smo povabili tudi Booja Karlssona, predsednika uprave naše družbe, ki pa se vabilu ni odzval. Prepovedal nam je tudi zbor v prostorih družbe, zato smo se dobili na javni površini pred podjetjem,” je dodal Vidovič.

Več kot 400 delavcev, ki je nezadovoljnih tudi z izplačilom nadur, si želi v miru doseči dogovor z upravo. Vodstvo in delavci v VT naj bi se dobili 19. aprila, takrat pa se bodo dogovorili tudi o kolektivni pogodbi in plačah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.