Slovenija
16 ogledov

Stavka odložena na ponedeljek

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Zaposleni v Prevent Globalu so se skupaj s sindikatom v podjetju odločili, da za danes napovedano stavko odložijo na ponedeljek, če do tega petka ne bodo dobili plač za mesec maj.

Uprava se trudi pridobiti sredstva za izplačilo plač, je pa predsednik uprave Renato Krajnc danes povedal, da potekajo intenzivni pogovori z novim partnerjem.

Zaposleni so se za odlog stavke odločili po pogovorih z upravo, ki je po besedah predsednika svobodnega sindikata v podjetju Vlada Zormana dala zagotovila, da bo poskušala iz drugih virov pridobiti sredstva za izplačilo plač.

Hkrati je uprava sindikatu napovedala, da bo nekje do 25. julija predstavila svoj pogled na prihodnji obstoj družbe, kar je povezano tudi z dogovori z novim strateškim partnerjem.

Uprava na čelu s predsednikom Renatom Krajncem je danes zaposlenim pojasnila, da je do zamika izplačila plač prišlo zaradi blokade računa s strani Nove Ljubljanske banke.

Hkrati je zamuda tudi posledica dejstva, da partner podjetja, nemški Prevent DEV, trenutno ne plačuje storitev, ki jih opravi okoli 160 zaposlenih na Prevent Globalu. Krajnc je v izjavi za novinarje ocenil, da so tako danes z zaposlenimi dosegli dober dogovor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.