Slovenija
29 ogledov

Stavka v Elektru Primorska nezakonita

sodišče, kladivo, razsodba Shutterstock
Stavka, ki jo je v Elektru Primorski organiziral in izvedel Sindikat podjetja, je bila nezakonita, je odločilo Delovno sodišče v Kopru. Sodba še ni pravnomočna. Spor je nastal zaradi neizplačila nagrade ob koncu leta, ki zaposlenim pripada po veljavni kolektivni pogodbi.

Uprava ne more podrobneje komentirati sodbe, ker le-ta še ni pravnomočna, so za STA dodatno povedali v družbi in dodali, da v primeru, da bo sodba pravnomočna, družba zaposlenim, ki so stavkali, ne bo dolžna izplačati nadomestila za čas stavke, drugih posledic pa sodba za zaposlene ne bo imela.

Vodja sindikata Valter Vodopivec odločitve sodišča ne želi komentirati, ker še ni seznanjen z obrazložitvijo. Kot je danes povedal za STA, bodo sodbo najprej proučili in se nato odločali o morebitnih nadaljnjih korakih.

Stavkali zaradi neizplačila

Stavka v družbi Elektro Primorska se je začela 27. decembra lani, ko so zaposleni začeli stavkati zaradi neizplačila nagrade ob koncu leta. Izplačati bi jim morali 70 odstotkov povprečne plače v elektrogospodarstvu, vendar jim je uprava ves čas ponujala manjše zneske, češ da niso dosegli načrtovanega prihodka v letu 2011.

Stavkajoči in uprava so se nato februarja ob prekinitvi stavke dogovorili, da bodo spoštovali odločitev pristojnega sodišča. Zaposleni so dobili izplačano akontacijo nagrade v višini 500 evrov bruto, če bo sodišče presodilo, da jim pripada nagrada v višini 1465 evrov bruto, pa bodo še preostali del v dveh obrokih.

Komentarjev 1
  • 1111 14:27 26.april 2012.

    ...kaj ste pričakovali, da vam bo država dala prau??? ...ta gnoj se da drugače obvladat...samo če so jajca!!!