Slovenija
15 ogledov

Stavka v Hitovih igralnicah

(Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Igralniški delavci v Hitovih igralnicah v Perli in Parku v Novi Gorici od 22. ure naprej stavkajo. Sindikat in uprava Hita namreč nista dosegla dogovora.

Pogajalski skupini uprave Hita in novogoriškega dela Sindikata igralniških delavcev Slovenije sta ob 18. uri znova sedli za pogajalsko mizo, a brez uspeha.

"Do dogovora med upravo in sindikati ni prišlo. Pogajanja se bodo nadaljevala v četrtek. Stavka se bo začela ob 22. uri in bo trajala do enih. Potekala bo v igralnicah Perla in Park. Stavkala bo večina članov sindikata. Zaposleni bodo stavkali na delovnih mestih," je po koncu neuspešnih pogajanj povedal predsednik stavkovnega odbora Iztok Černigoj.

In kot dodajajo v sindikatu, bodo "stavkali" tudi avtomati.

Uprava ne pristaja na 12 zahtev Sindikata igralniških delavcev Slovenije, za katere se je sindikat odločil, ko je uprava novogoriškega igralniškega podjetja konec oktobra enostransko odpovedala podjetniško kolektivno pogodbo in sporazum o delovnem času za zaposlene v igralništvu.

Očitki o kršenju pogodbe
Upravi Hita očitajo še kršenje podjetniške kolektivne pogodbe in zakonov v zvezi z zdravjem in varstvom pri delu, upoštevalo pa se naj ne bi niti mnenje sindikata pri sanacijskem programu. Vodstvo Hita zahteve zavrača kot neutemeljene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.