Slovenija
15 ogledov

Stavka v Hitu zamrznjena

(Foto: Bobo) Žurnal24 main
Predsednik stavkovnega odbora sindikata Vrba je povedal, da so se kljub neuspešnim pogajanjem z upravo na koncu "v dobro zaposlenih" odločili za zamrznitev za danes predvidene stavke.

Predsednik stavkovnega odbora Primož Gulin je dejal, da so pogajanja potekala do 1.30 zjutraj, na njih pa so bili "zelo blizu dogovora". Pojasnil je, da se je zataknilo pri vprašanju variabilnega dela plač zaposlenih. Po koncu pogajanj so sprva sicer nameravali vztrajati pri stavki, na koncu pa, "ker smo na pogajanjih ugotovili, da stanje v podjetju ni rožnato", so se odločili stavko začasno zamrzniti. Kot je še dejal Gulin, so z upravo sklenili, da se s ponedeljkom "pogovarjamo naprej".

Uprava družbe Hit je v sporočilu za javnost pozdravila odločitev stavkovnega odbora in jo označila za "konstruktivno potezo, ki bo preprečila negativne posledice za poslovanje družbe". Obenem v Hitu obžalujejo vztrajanje sindikata pri načinu komunikacije, "ki vsebinsko odstopa od standardov strokovnosti in korektnosti odnosov med delodajalci in delojemalci".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.