Slovenija
25 ogledov

Stavka v podporo žerjavistom

LPP Žurnal24 main
V podporo žerjavistom 17. avgusta enourna opozorilna stavka v družbah Slovenske železnice in Ljubljanski potniški promet.

Sindikalni centrali Alternativa in Solidarnost sta za 17. avgust napovedali enourno opozorilno stavko. Z njo so se postavili v bran stavkajočim žerjavistom v Luki Koper, vlado pa so pozvali k zagotavljanju spoštovanja pravnega reda.

Stavko bodo med 10. in 11. uro med drugim izvedli s prekinitvijo dela v družbah Slovenske železnice in Ljubljanski potniški promet, je napovedal Zdenko Lorber iz sindikalne centrale Alternativa.

Stavkovne zahteve so tri: Luka Koper naj takoj prekliče vse postopke o izredni prekinitvi delovnega razmerja 23 članom stavkovnega odbora v Luki, vlada in agencija za upravljanje kapitalskih naložb države pa naj zahtevata od nadzornega sveta Luke, naj se odzove in vzpostavi pravni red.

Tretja stavkovna zahteva je nadaljevanje pogajanj vodstva Luke Koper z žerjavisti ob spoštovanju integritete članov stavkovnega odbora, je pojasnil Lorber.

Nevidni delavci: izrazite solidarnost s stavkajočimi

"Stavka in protestna prekinitev dela sta dosegli prelomno točko in ta epizoda industrijskega konflikta lahko pomeni nov zalet delavskemu gibanju, ki išče odgovor na vprašanje, kako obrniti trend umikanja in izgubljanja delavskih ter socialnih pravic. Zato se obračamo na civilno družbene organizacije in posameznike ter posameznice s pozivom, da izrazijo solidarnost z vsemi stavkajočimi, tako z delavci, ki so zaposleni pri Luki Koper kot z delavci, ki so zaposleni pri podizvajalcih," so v sporočilu za javnost zapisali Nevidni delavci.

Komentarjev 4
  • privat 17:17 05.avgust 2011.

    kje ste samozvani sindikati??Podprimo stavko žerjavistov z vsesplošno stavko Slovenije! En mesec splošne stavke cele Slovenije...pezde pa naj delajo!! Samo Slovenija je Slovenija...ena velika bolana scena organizirane mafije!!

  • Tupamaros 11:54 04.avgust 2011.

    Še vedno verjamem, da bi se od poštenega dela v tako lepi deželi, kot je Slovenija dalo kar dobro živeti. Le barabe bi morali dati nekam na hladno. Škodo nam delajo in zavirajo premik našega ubogega voza naprej. Konji so ...prikaži več dobri, vem in vsak dan bolj vidim. Le furman je za vreči na gnoj. Že kaj razmišljate, kaj nam je storiti na naslednjih volitvah.

  • nergač 11:22 04.avgust 2011.

    Mislim, da bi bila na mestu tudi splošna stavka, če je to edini način (ki ga vlada sliši), da se protestira proti vsesplošnemu brezpravju, korupciji in kleptokraciji trenutnih politično gospodarskih navez (ali pa elit, če se tako lepše sliši).