Slovenija
21 ogledov

Stavka v Vegradu se nadaljuje

"Iz Vegradove stavbe je izginilo 16 štampiljk, kar že preiskujejo kriminalisti, Žurnal24 main
Plače. Usoda številnih delavcev še vedno negotova, stečaj uradno še ni bil sprožen.

Potem ko je vodstvo družbe v četrtek na celjsko sodišče vložilo predlog za stečaj, so si številni oddahnili, žal pa agonija vseh delavcev v skupini še zdaleč ni končana. V zraku ostaja predvsem usoda dobrih 400 delavcev, zaposlenih v hčerinskih družbah, med njimi invalidskega podjetja Vegrad - Inde in Vegrada Montal. Ker zanje nihče ničesar ne naredi, stavko nadaljujemo, pravi sindikalist Srečko Čater.

O usodi Vegrada so sindikalisti govorili s premierjem Borutom Pahorjem.

Celjsko sodišče še ni objavilo sklepa o začetku stečaja, kot pa nam je povedal sindikalist in hkrati član nadzornega sveta Vegrada Samo Mastnak, naj bi sodišče stečajnega upravitelja že določilo. To naj bi postala kar dozdajšnja prisilna upraviteljica Alenka Gril. "Dejansko je zdaj vse, tudi to, kaj bo z delavci v hčerinskih podjetjih Vegrada, v njenih rokah. Se bomo pa z njo zelo verjetno sestali že danes ali jutri. Dejstvo je, da so v zelo slabem položaju vsi delavci v hčerinskih podjetjih, še posebno pa dveh s sedežem v Velenju, ki poslujeta slabše," pojasnjuje Mastnak. Čater obenem opozarja, da so v zadnjih dneh opazili več avtomobilov, s katerimi iz upravne stavbe velenjskega gradbinca odvažajo fascikle z dokumenti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.