Slovenija
16 ogledov

Stavka visi v zraku

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Po današnjih pogajanjih še vedno ni dogovora. Sestankovanje se nadaljuje jutri, 12-urna stavka tako še visi v zraku.

Po današnjih večurnih pogajanjih med pogajalskima skupinama uprave Hita in novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev ni bilo sklenjenega dogovora. Pogajanja se bodo nadaljevala jutri, zato še ni jasno, ali bodo sindikalisti jutri izvedli dvanajsturno stavko ali ne.

Stavka igralniških delavcev naj bi se začela ob 15. uri, pogajanja pa predvidoma le dve uri prej.

 

O čem sta se danes pogovarjali pogajalski skupini in ali je bil dosežen kakšen napredek, niso hoteli povedati na nobeni strani. Največja razhajanja naj bi bila še vedno pri dogovoru o delitvi napitnine, saj igralniški delavci ob igralnih mizah vztrajajo, da bi delili napitnino, ki jo zbirajo v posebnih skrinjicah, le med njimi, uprava pa je predlagala nov model delitve, po kateri bi 90 odstotkov zbrane napitnine razdelili med zaposlene ob igralniških mizah, deset odstotkov pa med zaposlene na igralnih avtomatih, blagajnah in v recepciji.

Dopoldan so se z upravo pogovarjali tudi predstavniki drugih dveh reprezentativnih sindikatov v Hitu. V sindikatu gostinstva in turizma ter v Vrbi so zatrdili, da stavke igralniških delavcev ne podpirajo. Na izredni seji pa se je sestal tudi nadzorni svet, ki je upravo zadolžil, naj se s sindikatom SIDS dogovori, ker bi v primeru stavke nastalo preveč škode.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.