Slovenija
68 ogledov

Stavka za zdaj zamrznjena

prevozniki, karavanke, zapora Saša Despot
Prevozniki, združeni v sekciji za promet na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije so začasno zamrznili grožnjo s stavko.

Večji del pogovora je bila namenjen predlogom ukrepov za reševanje položaja turističnih avtobusnih prevoznikov, so po današnjem srečanju, na katerem so sodelovali predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), SID banke ter gospodarskega in infrastrukturnega ministrstva.

Med drugim so predstavniki ministrstva prevoznikom predstavili načrtovani sektorski sklad za prevozništvo v višini 35 milijonov evrov, za katerega bo 10 milijonov evrov prispevala država, 25 milijonov evrov pa SID banka. "Ta bo prevoznikom omogočil pridobitev povratnih sredstev pod ugodnejšimi pogoji. Pri identifikaciji prioritetnih vsebin za financiranje v tem skladu bodo sodelovali tudi predstavniki obeh zbornic," so zapisali na infrastrukturnem ministrstvu.

avtoprevozniki, Karavanke, zapora Vladni ukrepi Slovenija Iz paketov pomoči so jih izpustili, zdaj grozijo s protesti

Obenem so se na srečanju dogovorili, da bo ministrstvo do začetka prihodnjega tedna pripravilo podroben seznam vseh ukrepov, ki so že na voljo prevoznikom. "Pokazalo se je namreč, da marsikateri prevoznik ni dovolj dobro obveščen o ukrepih, ki je vlada že sprejela in so že na voljo," so pojasnili.

Predsednik sekcije za promet na OZS Peter Pišek je medtem izpostavil, da si prevozniki v turizmu želijo, da bi državno subvencioniranje čakanja na delo v panogi podobno kot v avtomobilski industriji podaljšali za en mesec, za kar ima ministrstvo posluh, do začetka prihodnjega tedna pa od ministrstva pričakujejo še odgovor o njihovi zahtevi glede nepovratnih sredstev v višini do 10.000 evrov. Do ponedeljka so zato aktivnosti v zvezi z morebitno stavko zamrznili.

Prehitevanje tovornjakov Slovenija Prevozniki grozijo s protestom, v sindikatu ogorčeni

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.