Slovenija
25 ogledov

Stavka žerjavistov še v zraku

luka koper bobo Žurnal24 main
Žerjavisti in Luka Koper danes na pogajanjih. Dogovora o stavkovnih zahtevah še niso dosegli. Stavka je tako še vedno mogoče.

Kot je ob koncu pogajanj povedal sindikalist Mladen Jovičič, obstajajo orisi nečesa, kar bi lahko do petka privedlo do dogovora, a je do tega še dolga pot. Z upravo se bodo zopet sestali v četrtek.

Predstavnik sindikata žerjavistov Jovičič je bil tudi po današnjih pogajanjih skop s podrobnostmi o vsebini pogovorov. Povedal je le, da so se lotili najprej najlažje rešljivih zahtev sindikata.

Do petka morda dogovor

Sam sicer ne izključuje, da bodo do petka, ko naj bi se stavka začela, dosegli nek dogovor in stavko preklicali. Vendar, kot dodaja, ni prepričan, da je uprava pripravljena sprejeti vse njihove zahteve.

Znotraj stavkovnega odbora so ob tem "odločni, da se bomo borili do zmage". Tako utegnejo stavkati le eno uro, če bo potrebno, pa tudi cel dan ali celo daljše obdobje, je napovedal. Kot je še dodal Jovičič, imajo "visoko postavljen kriterij minimuma dogovora, ki ga je treba doseči, da bi preprečili stavko".

Luka Koper: Vzpostavili konstruktiven dialog

Predstavniki uprave Luke Koper po zaključku današnjih pogovorov niso bili pripravljeni dajati izjav.

Iz Luke pa so naknadno sporočili, da sta na pogajanjih obe strani "vzpostavili konstruktiven dialog in izkazali pripravljenost k iskanju zadovoljivih rešitev".

Tako so pri nekaterih stavkovnih zahtevah dosegli dogovor. Še nekaj ključnih točk, ki so ostala odprta, pa bosta obe strani proučili do četrtkovega srečanja, so še zapisali v Luki Koper.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:52 26.julij 2011.

    Pa nej že enkrat nažene tele sindikaliste v tri PM,saj drugega,kot zase krast in lagat ljudem itak ne znajo.Vse državne firme bodo ti nesposobneži uničili,saj se vmešavajo v vse zadeve podjetij,tudi poslovne in kadrovske odločitve so v njihovi pristojnosti!Samo nekaj ...prikaži več primerov takih firm: ADRIA,SŽ,ELEKTRO itd..