Slovenija
23 ogledov

Stavko preložili na 5.maj

(Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Glavni stavkovni odbor sindikata Fides za ponedeljek napovedano opozorilno stavko preložil na 5. maj. Preložitev zaradi dogovora v brežiški bolnišnici in pripravljenosti za rešitev težav v UKC Maribor.

"Na sestanku predsedstva Fidesa in korespondenčnega odbora smo danes pojasnili, kako so se stvari začele premikati in večina kolegov se strinja, da bi lahko za ponedeljek napovedano stavko odložili za približno mesec dni," je še pred obiskom UKC Maribor za zurnal24.si povedal predsednik Fidesa Konrad Kuštrin.

SB Brežice. Dosegli dogovor."Dogovorili smo se, da bo zagotavljanje nujne medicinske oskrbe v brežiški bolnišnici plačano tako kot v drugih bolnišnicah, torej skozi redno in nadurno delo, sama organizacija nujne medicinske pomoči je prepuščena vodstvu in strokovnemu svetu bolnišnice, poskrbeti bo treba za " varno delo", tako za zdravnike kot paciente, kadrovsko bo treba okrepiti radiološko službo, in, logično, sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Fides je treba omogočiti normalno funkcioniranje v okviru zakonskih predpisov," je dejal Kuštrin.

Brežiški regijio naredili "uslugo"
Predstavniki ministrstva za zdravje, sindikata Fides in zdravniških organizacij se bodo danes sestali z vodstvom UKC Maribor, kjer bodo poskušali razrešiti odprte probleme v bolnišnici, zaradi katerih so zdravniki tudi napovedali opozorilno stavko.

Na četrtkovem obisku v Splošni bolnišnici Brežice pa so dosegli dogovor, s katerim so, kot meni Kuštrin, bolnišnici in celotni brežiški regiji naredili zelo veliko uslugo. "Namreč opozorili smo tudi na druge probleme, ki smo jih odkrili v bolnišnici in ministrstvo za zdravje se je glede tega zdaj močno angažiralo. Tudi v Mariboru (UKC Maribor op.a.) je velik problem zasedbe - tepe ga podfinanciranost, slaba kadrovska zasedba, oskrba z zdravniki...vedeti moramo, da Maribor ni več bolnišnica, temveč Klinični center," je še povedal Kuštrin.

Neupoštevanje septembrskega dogovora
Prav v teh zdravstvenih ustanovah so zdravniki opozarjali na kršitve pravilnika o zagotavljanju neprekinjenega zdravstvenega varstva. Vodstva zavodov namreč naj ne bi upoštevala septembrskega dogovora med ministrstvom in Fidesom glede razporejanja zdravnikov na delovna mesta v okviru zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.