Slovenija
5236 ogledov

Ste dobili takšno pošto Fursa? Policija opozarja!

laptop računalnik Profimedia
Policija opozarja na pojav lažni elektronskih sporočil s strani FURS-a, kjer obveščajo prejemnike, da so upravičeni do vračila davka.

Policija opozarja uporabnike na pojav lažnih elektronskih sporočil, kjer se spletni goljufi predstavijo kot FURS. V sporočilih navajajo, da je prejemnik upravičen do vračila davka, kar pa seveda ne drži. 

Poskus goljufije | Avtor: Policija Poskus prevare. Policija

Ne vnašajte svojih podatkov

Policija svari, da uporabniki v spletno stran ne vnašajo svojih podatkov kot so davčna številka, telefonska številka in enkratno geslo za dostop do spletne banke. Namreč te podatke lahko spletni goljufi uporabijo za vstop v spletno banko, iz kjer naposled tudi ukradejo denar. Običajno je ta denar nato nakazan na tuje transakcijske račune. 

Policija še opozarja, da naj uporabniki tovrstnih elektronskih sporočil ne odpirajo in ne klikajo na priložene povezave. Prejeto sporočilo naj takoj izbrišejo, pošiljatelja pa dodajo na seznam nezaželene pošte.

Če je do oškodovanja že prišlo, policija svetuje, da zadevo prijavite.

otrok bel avto ugrabitev otroka Slovenj Gradec Slovenija Neznanca otroka pred šolo nagovorila in mu ponujala čokolado Policija in nova vozila znak 113 Previdno Slovenija Pozor, prevaranti spet zlorabljajo policijski logotip
Komentarjev 1
  • alen04 11:30 16.november 2022.

    Ma kateri šalabajzar uporablja v mail naslovu za Slovenijo "UK". O mater tej so šele kvantni fiziki in podobno po izobrazbi seveda.