Slovenija
62 ogledov

Ste uporabljali agregat? Zahtevajte povračilo stroškov!

Polomljen daljnovod Reuters
Obrazce za povračilo stroškov uporabe agregatov najdete na spletni strani ministrstva, na voljo pa so trije različni obrazci.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je pripravilo obrazce, ki bodo oškodovancem omogočili prijavo zahtevka za povračilo škode stroškov uporabe agregatov v času trajanja posledic žleda. Rok za oddajo obrazcev je najpozneje do 21. marca.

Kot je na svojih spletnih straneh objavilo ministrstvo, je obrazce pripravilo na podlagi zakona o ukrepih za odpravo posledic žleda med 30. januarjem in 10. februarjem.

Trije različni 

Za prijavo zahtevkov so oblikovali tri obrazce, in sicer za agregate, priključene individualno pri odjemalcih, tako da števci električne energije na merilnem mestu ne beležijo porabljene energije, za lastne ali najete agregate distribucijskih podjetij ter za agregate, ki niso v lasti ali najemu distribucijskih podjetij in so jih distribucijska podjetja priključila na omrežje.

Obrazce, ki so objavljeni na spletni strani ministrstva www.mzip.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/771/7666/, je treba poslati na elektronski naslov mzip.energija@gov.si oz. z dokazili na poštni naslov ministrstva za infrastrukturo in prostor.

Komentarjev 1
  • Grega Škulj 18:10 11.marec 2014.

    Ja, če si s.p. ali pravna oseba. Če si pa fizična oseba, pa nimaš možnosti povračila?