Slovenija
6443 ogledov

Ste videli, s kakšnim sporočilom je na RTV prišla Nika Kovač?

Nika Kovač v Odmevih Epa
Predsednica Inštituta 8. marec Nika Kovač se je po dolgem in tehtnem razmisleku odzvala na vabilo v oddajo Odmevi, ki jo je v torek zvečer vodil Luka Svetina, (nekdanji) sodelavec Nova24TV, ki je v preteklosti pogostokrat žalila mlado aktivistko.

A Nika Kovač je v studio Odmevov, kot je že prej pojasnila na družbenih omrežjih, prišla z jasnim ciljem. Da pokaže solidarnost z ustrahovanimi delavci javne televizije, ki so v preteklih tednih prejeli opomin pred odpovedjo, ker so se pojavili v studiu v podporo novinarskemu kolegu.

RTV Slovenija Slovenija Kaos na RTV Slovenija: Direktor pripeljal lastnika druge medijske hiše

Že na prvo vprašanje, je Svetini dala vedeti, da z njo ni šale. "Zato ker je to kampanja ustvarjena v skupnosti za širjenje solidarnosti. Ko pa ravno govorimo o solidarnosti, pa bi rada izrazila solidarnost z 38 delavci in delavkami RTV, ki so tukaj v studiu izrazili solidarnost s kolegom in bili zastraševani: Niste sami, mi smo z vami," je bil njen prvi odgovor na vprašanje Svetine, ki je funkcijo voditelja RTV-ja nastopil pred kratkim, na nacionalno televizijo pa je prišel s SDS-ove strankarske televizije Nova24TV.

RTV Slovenija Slovenija Na RTV Slovenija prihaja Janševa medijska operativka

"Ampak danes smo tu vendarle zaradi teh zakonskih sprememb, ki jih predlagate. Kampanja z imenom 'Za otroke gre' … takšno kampanjo smo že imeli, namreč v Gibanju za otroke in družino so vam očitali, da ste si ga sposodili," se je odzval Svetina. Na provokativno vprašanje Nika Kovač ni želela neposredno odgovarjati, odgovorila je, da gre za vse otroke, da gre za to, da v inštitut 8 marec vejramejo, da mora biiti OŠ javna. "Pomembno je, da vsi otroci dobijo brezplačen obrok, da se s tem gradi neka solidarnostna skupnost. Naredili smo tudi eno anketo, kjer se je jasno pokazalo, da ta strošek kosila starše izjemno skrbi in odločili smo se za ta predlog, zaradi tega ker je sistem cenzusa izjemno krivičen," je zaključila Nika Kovač. 

Komentarjev 16
  • lojs 17:35 19.oktober 2022.

    vsak še tako izobražen človek naj se dokaže s svojim delom ... omenjena gospa študirana, prebrala malo filozokskih knjig in je diplomirana ... človek se vpraša kaj zna narediti, recimo kirurgi kaj odrežejo ali pa zašijejo, pa imajo primerljivo izobrazbo ...prikaži več ... no in kaj ona zna, razen opletat s svojim mavlom ... človek mora narediti faks fdv in je zmagal ... evo tukaj sem, plačo mi dajte, jest sem univerzitetno izobražen in hodim s trebuh naprej in vse me častijao in plačajo ...jebite se

  • Avatar MS
    MS 13:19 19.oktober 2022.

    NIKA KOVAČ Diplomirala je na Filozofski fakulteti, kjer je študirala antropologijo. Koordinirala je kampanjo nasprotnikov zakona na referendumu o vodi. Postala je Mladinina OSEBNOST LETA in SLOVENKA LETA. Nominirana je bila za Delovo OSEBNOST LETA. Po izboru francoske vlade je ...prikaži več je bila izbrana za eno izmed EVROPEJK LETA. V študijskem letu 2021/2022 je bila povabljena k programu Obama Scholars, ki ga financira fundacija Baracka Obame! ==> lojs in Naklonskiy tej "Butl babi" nista niti do kolen!

  • Naklonsky 10:29 19.oktober 2022.

    Butl baba je kar devetkrat delala izpit za avto in ga trikrat razbila… to pove vse o njenem IQ in nnjenih somišljenikih!