Slovenija
28 ogledov

Stečaj pokopal sanje

vemont Žurnal24 main
Vemont. Stečajni upravitelj Tomaž Kos meni, da bo stečajna masa skromna.

Ne vem, kako bom otrokom razložil, da je zdaj res konec. Čeprav že dolgo nisem dobil poštene plače, sem vseeno delal. Zdaj je konec sanj,” je dejal eden od 128 Vemontovih delavcev, ki so včeraj prišli po odpovedi, junija pa se bodo kot brezposelni že lahko prijavili na zavodu za zaposlovanje.

Večina od Vegrada
Delavci se lahko prvih izplačil nadejajo od jamstvenega sklada. Kdaj, ne vem, se bomo pa potrudili, da bomo vse potrebne evidence čim prej uredili in nato terjatve prijavili v stečajno maso,” je povedal stečajni upravitelj Tomaž Kos.

Danes bodo že začeli popis premoženja, ki pa ga Vemont nima veliko. “Menim, da bo stečajna masa skromna. Še to, kar Vemont ima, bo treba vrniti Vegradu, saj je predmet izpodbojne tožbe,” je pojasnil Kos.

Vemont toma%C5%BE kos | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Še bi delali
So pa delavcem, ki so letos prejeli le 450 evrov, v Karitasu že pomagali s paketi pomoči; te jim bo razdelil tudi Rdeči križ. “Na centru za socialno delo so dejali, da imajo na voljo nekaj denarja, ki ga bodo nakazali, takoj ko jim bodo ti dostavili dokumente,” je povedal sindikalist Srečko Čater.

Res sem žalosten, da se je tako končalo, saj so bili vsi, ne le jaz, še pripravljeni delati. Zdaj tudi že začetih del ne bomo mogli dokončati,” pa je dejal Dragan Stojakovič, ki je v Vemontu delal 18 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.