Slovenija
19 ogledov

Stečajna upravitelja Preventa že na delu

Žurnal24 main
"Poskušala bova poplačati terjatve," pravita stečajna upravitelja Preventa.

"Poskušala bova kar najbolje voditi podjetji, ustvariti ustrezno stečajno maso ter poplačati terjatve, ki se bodo v postopku pojavile," sta povedala stečajna upravitelja v družbah Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, Boris Kastivnik in Grega Erman.

"Danes smo se z dosedanjo upravo sestali prvič in se poskušali seznaniti z razmerami, ki so nastale pred in z začetkom stečajnega postopka. Zgodba obeh podjetij je izjemno prepletena in bo zahtevala obojestransko usklajeno delovanje stečajnih upraviteljev, saj gre za prepletene lastniške odnose," dodajata Kastivnik in Erman.

Konkretnejše odgovore bodo lahko podali šele po primopredaji poslov, inventuri premoženja obeh podjetij in inventuri morebitnih prihodnjih poslov, ki so bili predvideni.

Odpovedi delavcem v prihodnjih dneh
Stečajna upravitelja sta spregovorila tudi o nadaljnjih postopkih za skupno 1260 zaposlenih, od tega 1100 v avtomobilskih delih. Odpovedi pogodb o zaposlitvi bodo delavcem izročili v naslednjih dneh, pravita, vzporedno s tem pa bodo naredili analizo možnosti za kakršnokoli nadaljevanje proizvodnje, bodisi v obliki poslov znotraj stečajnega postopka bodisi z oddajo poslovnih prostorov in opreme.

"Prej kot v dveh tednih v nobenem primeru ne bo moglo priti do zagona proizvodnje," je dejal Erman, ki tokrat še ni želel ocenjevati, koliko časa bi takšen način proizvodnje v okviru stečaja lahko trajal in koliko ljudi bi lahko ostalo na delovnih mestih.

V sredo se bosta stečajna upravitelja sešla z vodstvom družbe Boxmark Leather, ki ga je med tremi interesenti za vstop v Prevent kot najboljšega ponudnika izpostavila ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.