Slovenija
201 ogledov

Štefka Kučan s čajem mirila protestnike, tem spodletel vžig

Predstavitev filma o Milanu Kučanu. Nik Rovan
Pred hišo nekdanjega predsednika Milana Kučana je skupina njegovih nasprotnikov želela zažgati njegovo biografijo. Pomiriti jih je skušala soproga Štefka Kučan.

Na napovedanem shodu pred hišo Milana Kučana v ljubljanskih Murglah se je zbralo okoli 10 ljudi, ki so s transparenti in vzkliki nekdanjega predsednika krivili za družbenopolitične probleme slovenske družbe. Shod so spremljali tudi policisti.

Kučana po poročanju spletne strani Dnevnika ni bilo doma, je pa zato med protestnike stopila njegova žena Štefka Kučana in jim postregla s čajem. Vnel se je tudi besedni spopad, nakar so skušali protestniki zažgati nedavno izdano biografijo o Milanu Kučanu, ki jo je spisal zgodovinar Božo Repe. Knjiga se ni želela vneti, shod pa se je mirno zaključil.

Štrajn: Hujskaštvo in ulični linč postajajo normalni

Na dogajanje so se odzvali v Alternativni akademiji, kjer je podpisani predsednik društva Darko Štrajn poskus zažiga primerjal z nacisti in letom 1933, ko so v Nemčiji zažigali židovske knjige. Štrajn je obtožil da "Janševi privrženci", vzbujajo stanje v državi, ko ne le da "se verbalni napadi in demonizacije selijo v realnost in ogrožajo življenje konkretnih ljudi, ampak se sovražna in s propagando pregnetena govorica sprevrača v nedopustna dejanja neposrednega hujskaštva in uličnega linča, ki s tem vedno bolj postajajo običajna praksa in norma."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • dragec 18:57 21.december 2015.

    Imaš, samo se ne zavedaš

  • gornik 18:19 20.december 2015.

    No tovariš partijc, komunisti še vedno nasankajo desne volilce, predvsen zato, ker vovilci ne znajo ločiti laži od resnice in tako laž vedno zmaga, laž je pa tako vaša največja vrednota.

  • h3o 15:48 20.december 2015.

    tisti čaj je skohal Milan, desni naivneži so ga spili in so sedaj zastrupljeni z rdečo ideologijo. Nesrečnike vabimo na trstenjakovo po protistrup...