Slovenija
12 ogledov

Štejejo razpisi, ne obljube

tzmojemesto 23.04.2004, starejsi gospod, racunalniski tecaj, teleinfos, Cankarje Boštjan Tacol
Na občini trdijo, da imajo na razpisih možnost sodelovati vsi, tudi zasebniki in podjetja.

"Preden sem ustanovila neprofitni zavod za medgeneracijsko povezovanje, mi je vodstvo občine dejalo, da je projekt dober in da ga bodo podprli. Upala sem na sofinanciranje najemnine, a razpisa ni pričakovati," pravi vodja enega izmed zasebnih zavodov v Brežicah. Na tamkajšnji občini pravijo, da sredstva, ki so namenjena nevladnim organizacijam, razdelijo prek javnih razpisov, "kjer veljajo enaka pravila za vse prijavitelje".

Program že nekje drugje

"Zaradi nižanja prejemkov občinam s strani države so tudi sredstva za razpise za društva vsako leto enaka ali celo nižja, ker pa je število prijaviteljev vsako leto večje, so nižji tudi prejemki," pojasnjujejo na občini. V zasebnem zavodu si želijo, da bi vse njihove dejavnosti potekale brezplačno, a je to težko, ker morajo plačevati najemnino po tržni ceni. "Prijavljamo se na razpise, a občina raje podpira javne zavode, ki so začeli izvajati podoben program, kot je naš," še pravijo. Na občini trdijo, da se takšni medgeneracijski programi v različnih zavodih izvajajo že dlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.