Slovenija
6 ogledov

Steklarska nova v stečaju

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Celjsko okrožno sodišče je odredilo stečaj v Steklarski novi, ki ga je vodstvo družbe predlagalo pred tednom dni, v ponedeljek pa ga je tudi dopolnilo.

Delavci Steklarske nove so ob 8.30 prekinili v torek začeto stavko, ker jim je Kapitalska družba (Kad), ki je stoodstotni lastnik podjetja, na njihove transakcijske račune nakazal 460 evrov regresa, je povedal predsednik podjetniškega sindikata Stjepan Miklaužič. Sodišče je sicer dopoldne sprejelo predlog o uvedbi stečaja družbe.

Dejal je tudi, da je v podjetje že prišel stečajni upravitelj Štefan Rola iz Maribora, saj je celjsko okrožno sodišče dopoldne sprejelo predlog o uvedbi stečaja v Steklarski novi. Rola je zaposlene že povabil na sestanek, na katerem naj bi jim pojasnil, kako bo potekal stečajni postopek. Največji upniki družbe Elektro Celje, Geoplin in Davčna uprava RS pa lahko svoje terjatve prijavijo do 21. avgusta letos.

Sicer naj bi Kad v Steklarski novi ohranil tri proizvodne linije ter s tem od 150 do 180 od skupno 250 delovnih mest. Delavci Steklarske nove so se odločili za stavko na delovnih mestih zaradi neizplačila aprilske plače, povračila potnih stroškov in ne poplačila prispevkov za zdravstveno in pokojninsko blagajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.