Slovenija
29 ogledov

Stepišnik zaslužil 'za kapučin'

Stanko Stepišnik Saša Despot
Novoimenovani minister na svoj prvi delovni obisk h koprskemu županu. Popovič: Končno sem dočakal ministra, ki si je zaslužil kapučin.

Minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik je na svoj prvi delovni obisk prišel v Koper k županu Borisu Popoviču, kjer so skupaj s predsednikom uprave Luke Koper Bojanom Brankom podpisali pismo podpore pri razvoju pristanišča in širšega okolja. Koordinator sestanke je bil poslanec PS Gašpar G. Mišič, ki se ga omenja tudi kot novega prvega moža Luke Koper.

"Končno sem dočakal ministra, ki je zaslužil za kapučin," je dejal Popović in dodal, da je ta regija ena izmen najbolj propulzivnih v Sloveniji, ampak država zanjo do sedaj ni imela posluha. "Poskusi so bili v Prekmurju in morda še kje, ne pa tudi v prostoru, kjer je mogoče zaradi danosti najlažje pomagati, da bi naredili gospodarski prodor," je menil.

Minister je izrazil podporo županovi ideji, da se ustanovi posebna ekonomska cona, kjer bi podjetja poslovala pod ugodnejšimi pogoji. Stepišnik naj bi poskrbrbel za odpravo ovir za razvoj pristaniške infrastrukture, od poglabljanja morskega dna, novega vhoda za tovorni promet ter podaljšanja prvih dveh pomolov in zgraditev tretjega. Zavzel se bo tudi za drugi železniški tir od Kopra do Divače.

Sogovorniki so poudari poudarili tudi pomen razvoja potniškega terminala za koprski turizem. Po Popovičevih besedah sta interes za vlaganja v potniški terminal pokazala dva največja svetovna ladjarja Carnival in Royal Caribbean.

Komentarjev 4
  • Slavko Šterman 08:18 28.marec 2013.

    Ljudje nemogoči ste. Nič vam ni prav. Ko je kdo pripravljen vsaj poskusit pomagat ga raztrgate.Želite, da se luka proda? Kaj pa bi vi naredili? Samo nasprotujete vsemu nimate pa svojih zamisli kako bi rešili zadevo.

  • privat 08:02 27.marec 2013.

    si bojo že razdelili dobiček za vnovčitev pravic delovcev....in pol se sprašujemo .."zakaj ni dnevnic?? zakaj ni plačanih nadur??" vidimo pa kam grejo naše zakonite pravice...

  • alfredo 14:28 26.marec 2013.

    Vse kar je prav, ma ta vlada se prav zaj....a. Po vseh protestih "vstajnikov" gre minister za gospodarstvo na svoj prvi obisk k Popoviću!!!! In Gašpar Gašpar Mišič direktor Luke?!? kot da gledamo South park..;(