Slovenija
7448 ogledov

Stepla sta se podžupan in predsednik pevskega društva

palice, nordijska hoja Žurnal24 main
V Selu na Goričkem sta se stepla podžupan in gostilničar, ki je tudi predsednik pevskega društva.

Štefan Kodila, podžupan občine Moravske Toplice si je želel izposoditi vibracijski treptalnik podjetja UB projekt, ki gradi most na državni cesti. Stroji pa so bili parkirani na posestvu soseda Oskarja Makarija.

Dogovorjen naj bi bil s podjetjem, a Makari ni o tem nič vedel, zato mu stroja ni pustil odpeljati. "Udaril me je s pestjo v čelo in brcnil, nato sem ga jaz udaril s pohodniškimi palicami ter pobegnil v hišo," je zgodbo za Večer opisal Makari, ki zatrjuje, da ga nihče iz UB projekta ni poklical v zvezi s tem.

"Ko je stopil na dvorišče, me je najprej vprašal, če ne vem, da je on podžupan," je povedal Makari in dodal, da sta v preteklosti že imela spora in tudi na sodišču, letos pa mu je odpeljal slamo z njive.

Kodila pravi, da je bil dogovorjen z delovodjo in direktorjem ter da je to tudi povedal Makarijevi ženi. Ko je Makarija srečal na dvorišču, je dejal, da o tem nič ne ve in ker ni mogel priklicati nikogar iz podjetja je odšel domov, nato pa od njih dobil zagotovilo, da bodo Makarija obvestili. Naslednji dan je, tako Kodila, Makari kričal in ga napadel s pohodnimi palicami, tako da je dobil več udarcev po glavi, zaradi česar mu je začela teči kri, palice pa so se ukrivile. Nato sta oba klicala policijo.

Župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač je za Večer povedal, da spor traja že deset let. Posredovati je poskušal, a zaradi močnih čustev ni bil uspešen, ga pa skrbi, da bo dogodek povzročil delitve med vaščani.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 00:21 06.november 2017.

    Očitno ne bo miru dokler nebo eden on njiju obležal za večno.