Slovenija
36 ogledov

"Stepli" so se za Kekec pašteto

Droga Kolinska in družba Osem, ki je imela predkupno pravico, ker Kekec pašteto zdaj izdeluje, sta ceno dvignili z izklicnih sto tisočakov na 220 tisoč evrov. Kekec pašteto bo še naprej izdelovalo podjetje Osem.

Za Kekčevo pašteto so se potegovala tri podjetja; poleg Droge Kolinska in družbe Osem je blagovno znamko želelo kupiti tudi podjetje Ahac, a so njihovi predstavniki od dražbe odstopili še preden je cena dosegla 200 tisoč evrov. Ko je cena na dražbi dosega 220 tisoč evrov, je predstavnik podjetja Osem uveljavil predkupno pravico, Droga Kolinska pa ponudbe ni presegla.

Celjske mesnine so kupile blagovni znamki Mip in Kraljica mortadela Gorica. Za Mip so plačali 5.400 evrov za Kraljico mortadela Gorica pa 6.500 evrov. Za mortadelo so se poleg Celjskih mesnin potegovali še Peloz, Meso Kamnik in Ahac.

Blagovna znamka Pomurka je bila prodana podjetju Ahac za 350 evrov.

Na dražbo je bilo prijavljenih 15 interesentov, prišlo jih je 10. Med drugim na dražbi ni bilo zastopnikov Mercatorja, ki se tako ni potegoval za nakup omenjenih blagovnih znamk.

Komentarjev 1
  • Hi5 16:11 29.januar 2015.

    Super. Super da se dela še naprej in super, da ostaja vsaj nekaj v slovenskih rokah. Da ne bi moral še to gledat na deklaraciji, da je proizvajalec kak Gavrilović.