Slovenija
258 ogledov

Stevardesa AA: Tihotapili smo vsi

Adria Airways Žurnal24 main
Nedavni primer, ko je stevardesa poskusila pretihotapiti večje količine tobačnih izdelkov čez mejo, ni osamljen. "To smo delali vsi," je za Žurnal24.si potrdila ena od nekdanjih stevardes Adrie Airways.

"To smo delali vsi. Kakšno zavoj cigaret, nekateri tudi več. Nikoli pa ni šlo za tako velike količine, kot naj bi jih pred kratkim pretihotapila ena od najvidnejših stevardes Adrie. Vsaj kolikor je meni znano," je za Žurnal24 povedala ena od nekdanjih stevardes Adrie Airways (AA), ki zaradi občutljivosti teme ne želi biti imenovana. Kot je še dodala, si je sama včasih kupila še kakšen parfum, večinoma pa le cigarete za bližnje.

"Da tega ne smemo, smo se zavedali vsi. Tudi ob podaljševanju licence so nas na to opozarjali," nadaljuje sogovornica. Stevardese in piloti lahko namreč v državo vnesejo največ 25 cigaret.

"Hodili smo skozi službeni vhod, možnost, da te dobijo, je bila res minimalna," še zaupa sogovornica. A kot priznava, je možnost, da bi jih pri tem zasačili, obstajala.

Prodala 50 zavojev na letu, ki ga ni bilo

Kot je pred časom poročal Dnevnik, je carinska uprava na letališču Jožeta Pučnika pri rednem nadzoru meje pri članicah kabinskega osebja Adrie Airways odkrila poskus nedovoljenega vnosa večje količine tobačnih izdelkov. Neuradno naj bi šlo za nekdanjo članico nadzornega sveta družbe in članico upravnega odbora sindikata Deano Potza, ki naj bi okoli 50 zavojev cigaret prodala tudi na letu, ki je bil odpovedan.

"Verjetno ji je nekdo podtaknil, sama se ne spomnim, da bi šlo za tako velike količine," dogodek komentira sogovornica. Kot dodaja, Potza med osebjem ni bila ravno priljubljena. "Lahko, da jo je kdo opazoval in jo prijavil, drugače dvomim, da bi jo na takšen način dobili," pojasni. Še kakšnega primera, ko bi kakšno stevardeso zalotili pri tihotapljenju izdelkov v državo, se sicer ne spominja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.