Slovenija
16 ogledov

Številni mrtvi ob izraelskem vdoru v Gazo

Ob današnjem vdoru izraelskih sil na sever območja Gaze je po zadnjih podatkih umrlo 19 Palestincev, med njimi sin enega od voditeljev palestinskega gibanja Hamas Mahmuda Zaharja, 45 pa je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na operacijo se je že odzval palestinski predsednik Mahmus Abas in jo označil za pokol.

"To, kar se je danes zgodilo, je pokol, poboj palestinskega naroda," je novinarjem dejal Abas in nadaljeval, da tovrstni poboji ne morejo prinesti miru, navaja AFP. Gibanje Hamas je medtem razglasilo tridnevno žalovanje in za sredo napovedalo splošno stavko. Več tisoč Palestincev je že pozvalo k maščevanju.

Enota izraelske vojske je danes zjutraj napadla neko hišo vzhodno od mesta Gaza, ki naj bi jo palestinski skrajneži uporabljali za izstreljevanje raket na Izrael. Na napad so odgovorili oboroženi Palestinci in prišlo je do streljanja. Na območje so nato vdrli izraelski tanki, buldožerji in helikopterji, ki so streljali na palestinske skrajneže.

V nadaljevanju spopada je palestinski ostrostrelec streljal na območje Izraela, pri čemer je bil ubit prostovoljec iz Ekvadorja, ki je takrat ravno delal na polju izraelske kmetijske zadruge, so navedli izraelski reševalci.

Operacijo v Gazi je potrdila tudi izraelska vojska. Kot je navedla, je streljala na skrajneže, ki so se približevali mejni ograji. Potem ko je izbruhnilo streljanje, je oborožene Palestince napadlo tudi izraelsko letalstvo, je še navedla izraelska vojska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.