Slovenija
19 ogledov

Število novincev raste

S povečanim vpisom novincev v vrtce se letos srečujejo tudi v občinah Laško in Š Žurnal24 main
Vrtci. Prvi podatki kažejo, da bodo jeseni marsikje pokali po šivih.
Waldorfski vrtec

Evidenčni vpis. Tako v Celju kot Velenju so se pojavile težnje, da bi, če bo zanimanje staršev dovolj veliko, ustanovili waldorfski vrtec. Za to si prizadeva društvo WalVel, ki naj bi prvo dislocirano enoto mariborskega waldorfskega vrtca odprlo že jeseni.

Celjski vrtci imajo po prvih zbranih podatkih za novo šolsko leto vpisanih skoraj dva tisoč otrok, od tega naj bi bilo nekaj manj kot 600 novincev. Večji vpis kot lani imajo tudi v drugih vrtcih na Celjskem.

Naša strokovna služba trenutno preverja, ali so morda kateri novinci vpisani v dva ali več vrtcev hkrati, zato točnih podatkov še nimamo,” sporoča Tjaša Podergajs, predstavnica za stike z javnostmi Mestne občine Celje (MOC).

Dodatni oddelki
V Mestni občini Velenje se je v vrtce vpisalo 325 novincev. “Trenutno potekajo razporedi otrok po oddelkih glede na starost, šele potem bomo videli, kako bo s prostorom. Potrebovali pa bi najmanj dva dodatna oddelka,” pojasnjujejo v Velenju, kjer se z občino dogovarjajo za novo lokacijo v pritličju bloka na Kardeljevem trgu. “Projekti so v pripravi,” dodajajo.

Prednost pri sprejemu otrok v celjske javne vrtce imajo po pravilniku tisti otroci, katerih starši imajo stalno prebivališče prijavljeno v MOC.
Sandra Stajnko, MOC

S težavami zaradi povečanega vpisa pa se že spopadajo tudi v Slovenskih Konjicah. “Potrebni bodo dodatni oddelki, predvsem za prvo starostno obdobje,” pojasnjuje Sergeja Podkrajšek z Občine Slovenske Konjice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.