Slovenija
27 ogledov

Štiri leta za 300 tisoč

Nuklerarka Krško Nada Černič Cvetanovski
Delitvena bilanca. Krčani Kostanjevičanom dolgujejo še nekaj denarja.

Dogovor. Občina Krško Občini Kostanjevica na Krki dolguje še 326 tisoč evrov, je bistvo dogovora o ureditvi spornih razmerij med občinama. Dvesto tisoč evrov morajo Krčani poravnati letos, preostalo pa prihodnje leto, se strinjajo kostanjeviški svetniki, ki so potrdili dogovor. Da bo delitvena bilanca, ki je potrebna zaradi odcepitve Kostanjevice od Krškega, dokončno rešena, morajo podoben sklep sprejeti še krški svetniki.

Sporazumni dogovor

“Predstavniki občin smo se dogovorili, da bomo sporazumno končali spor,” je povedala direktorica kostanjeviške občinske uprave Judita Lajkovič Mladkovič. Tak dogovor je posledica odločitve upravnega sodišča, na katerega sta se zaradi zapletov pri delitvi premoženja obrnili obe občini. “Sodišče je delno ugodilo tožbama obeh občin, del zadeve pa je občinama vrnilo v ponovni postopek.”

Prepiri štiri leta

“Zakaj ni tega rešil prejšnji svet? Treba je razmisliti, kaj je s kom narobe,” je bil piker občinski svetnik Rajko Kučič. Spor glede delitvene bilance se namreč vleče že štiri leta, saj Kostanjevičani niso bili zadovoljni s krškim predlogom, enkrat pa so dopolnjeni dogovor, ki ga je župan Mojmir Pustoslemšek brez vednosti svetnikov poslal v Krško, zavrnili. Krčani se niso strinjali tudi z določenimi zahtevami sosedov. Svetnici Jožica Lešnjak in Melita Skušek sta prepričani, da bi lahko občina iztržila več.

Čakajo še na rento

Nadomestilo za omejeno uporabo prostora tu ni bilo vključeno,” je o večni temi prepira med Krškim in Kostanjevico povedal župan Pustoslemšek. “Nimamo nobenega papirja s pojasnilom, ali smo upravičeni do tega denarja ali ne,” je dejal župan, prepričan, da stvar vendarle še ni končana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.