Slovenija
8 ogledov

Štiri mesece brez plačila

V Študentskem servisu Maribor so nam povedali, da se študenti v lokalu Tivoli po Žurnal24 main
Študenti. Opozarjajo na neplačevanje in slabe pogoje dela v več portoroških lokalih.

V uredništvo smo prejeli pismo obupanih študentov, ki delajo v portoroških lokalih Planet Pub, Tivoli Club in Lido Bar podjetnika Marjana Fujana. “Delamo pošteno, plačila ne dobimo. Zadnja plača je bila decembrska, in še ta ne v celoti,” so zapisali in dodali, da nekateri študentje, ki so že odšli stran, na plačilo čakajo že od septembra. “Ne vemo, kaj storiti,” so potožili.

“Res je, da zamujamo. Imeli smo likvidnostne težave, zdaj zapiramo terjatve in računam, da jih bomo v enem mesecu zaprli vse,” je odgovoril Fujan.

12 podjetij na Obali, ki s plačilom zamujajo več kot 60 dni, je trenutno na spletni strani Neplacniki.info.

Študentje so med drugim opozorili na zelo naporne urnike, tudi po deset ur in več na dan; in to celo brez odmora za malico: “Privošči si jo in boš sankcioniran.” Fujan se je odzval, da se mu to zdi iz trte izvito. “Je pa res, da študentje delajo več ur, ko je gneča, a so nato dva dneva prosti. Sicer pa študentov nič ne obvezuje. Če komu delo ne odgovarja, lahko kadarkoli gre,” je dodal.

Blokirali oglase
V Študentskem servisu Maribor, prek katerega je Fujan oddajal ponudbe, so nam povedali, da je njegovo podjetje F in M na listi neplačnikov in da so mu zaradi neplačanih računov blokirali oddajanje oglasov. Plačuje z zamudo več mesecev.

V študentskem servisu Študentek pa so dejali, da Fujan ne izstopa, saj je plačilna nedisciplina zadnje čase na splošno večja.

V Agenciji M servis so nam povedali, da Fujanovih oglasov trenutno pri njih ni, če pa bi bili, bi študente opozorili, da obstaja možnost neplačila. “Če je študent opravil svoje delo, mora podjetje poravnati obveznosti. Če ne plača, mu pošiljamo opomine, sicer sledi tožba,” so nam pojasnili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.