Slovenija
511 ogledov

Štiri sobe postale hotel

Da je v stavbi na Slovenski cesti 51 hotel, opozarjajo zelene table pod štirimi Žurnal24 main
Lastnik je hotel z osmimi sobami preuredil iz štirisobnega stanovanja.

Hotel Center, ki ga je v enem od stanovanj na Slovenski cesti 51 uredil lastnik podjetja Renome Marko Tramšek, nima uporabnega dovoljenja, je povedala Tjana Matjašić Prijič, vodja Upravne enote (UE) Ljubljana, izpostava Center. Nanj je opozorila stanovalka večstanovanjske hiše Nina Dolžar, ki je povedala, da želi Tramšek iz hiše narediti hotelsko-zabaviščni kompleks. Očita mu, da je iz štirisobnega stanovanja v prvem nadstropju uredil hotel z osmimi sobami in osmimi kopalnicami, zdaj pa poskuša že zgrajeno le še legalizirati.

Hotel deluje legalno
"Hotel ni prijavljen kot hotel, a je vse po pravilih. Deluje tako, kot je prav," je zatrdil Tramšek in dodal, da na UE že poteka postopek in da je delovanje hotela legalno. Na UE so potrdili, da je oktobra podjetje Renome vložilo zahtevo za spremembo namembnosti stanovanjskih prostorov v hotel za del stavbe na Slovenski cesti 51. "O navedeni zadevi za izdajo gradbenega dovoljenja upravni organ še ni odločil," je povedala Matjašić Prijičeva. Ker še niso odločili o gradbenem dovoljenju, ni bilo izdano niti uporabno dovoljenje, ki se ga lahko izda šele po pravnomočnosti gradbenega.

Ukrepi
Policija. Od 1. oktobra lani je PU Ljubljana Center s Slovenske ceste 51 dobila tri prijave zaradi hrupa, obravnavali pa so tudi štiri kazniva dejanja, v katerih so bili z manjšimi tatvinami oškodovani gostje lokala.
Inšpektorat.
Z inšpektorata za okolje in prostor, ki nadzoruje tudi izdana gradbena dovoljenja in uporabna dovoljenja, do zaključka redakcije odgovorov nismo prejeli.

Tramšek je dejal, da hotel obratuje od poletja. V pritličju pod hotelom je sicer že več kot desetletje njegov lokal Companeros, ki ga bo preuredil v hotelski bar in recepcijo, Companeros pa se bo preselil v klet, kjer lastnik, kot navaja Dolžarova, pospešeno gradi.

 

Tramšek: Proti so le trije
"Če delu stavbe na Slovenski cesti v Ljubljani, kjer je po lokacijski informaciji dovoljenja poslovna dejavnost, ni možno spremeniti namembnosti, potem je ni mogoče niti na Wolfovi ulici," se je hudoval Tramšek. Poudaril je, da želijo trije stanovalci Slovenske ceste 51 preprečiti vsako poslovno dejavnost, saj menijo, da so lahko poslovni prostori le v pritličju.

Podjetju Renome je UE septembra izdala gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo dela objekta na Slovenski 51. Dovolila mu je gradnjo dveh stopnišč – med pomožnim prostorom v kleti in poslovnim prostorom v pritličju ter med kletjo in stanovanjem v prvem nadstropju. K vlogi je podjetje priložilo tudi soglasja 50,6 odsotka lastnikov stavbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.