Slovenija
27 ogledov

Štiri tisoč evrov zadržali zase

V pravilih natečaja piše, da so odločitve komisije dokončne in da je za tolmačen Žurnal24 main
Natečaj. 667 fotografij je bilo premalo.

Probanka. Probanka je razpisala nagradni fotografski natečaj, avtorju najboljše fotografije pa so obljubili štiri tisoč evrov. Prejeli so 667 fotografij, na sestanku 22. novembra pa je komisija odločila, da prve nagrade ne bodo podelili. Pošiljatelji so sicer morali pristati, da jih Probanka lahko objavlja v propagandne namene in za marketinške potrebe.

Niso izpolnile kriterijev
Romana Pajenk, predsednica uprave Probanke, pojasnjuje, da so v razpisnem gradivu poudarili, da želijo pridobiti fotografije, ki bodo prispevale k celostni grafični podobi banke. “V razpisu so bili postavljeni tudi izbirni kriteriji, in sicer: izbira in postavitev motiva, inovativnost koncepta fotografije, tehnična dovršenost fotografije in primernost posnetka z vidika vodilnega motiva Več prihodnosti. Med prejetimi fotografijami je bilo veliko osebnoizpovednih, lahko bi rekli celo – družinskih. Ker nobena od prejetih fotografij niti po svoji izpovednosti niti po tehnični ali umetniški dovršenosti ni zadostovala zastavljenim kriterijem, se je komisija odločila, da prve nagrade ne bo podelila,” razlaga.

Za drugo in tretjo nagrado bo Probanka kupila fotografska aparata, kot je bilo opredeljeno v natečaju, nepodeljenega denarja pa ne bodo nikamor “prerazporejali ali prenašali”, dodaja Pajenkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.