Slovenija
5 ogledov

Štirikrat operirana: 6-letnica ima premajhno lobanjo

Operacija srca Twitter
Šestletna deklica ima redko bolezen. Njeni možgani so preveliki za njeno lobanjo. Da so jo rešil,i so jo morali štirikrat operirati.

Ker je deklica ves čas tožila o neznosnih glavobolih, jo je mati odpeljala v bolnišnico na pregled. Zdravniki so ugotovili, da je trpi za boleznijo, ki jo ima le en odstotek vseh prebivalcev na svetu. Magnetna resonanca je pokazala, da ima deklica prevelike možgane za svojo glavo oziroma chiari malformacijo.

Zaradi omenjene težave bi lahko Allie dobila tudi paralizo, saj tekočina iz hrbtenjače ni mogla normalno vstopiti v lobanjo.

Operirali so jo štirikrat

Njena mama se je tako odločila, da pomoč poišče pri zdravnikih, ki so deklico operirali. Ena operacija pa ni bila dovolj, zato so jo morali operirati štirikrat. Prvi trije operativni posegi namreč niso bile uspešni. Tekočina, ki bi mogla nujno priti do možganov, je ubrala drugačno pot in pricurljala ven skozi rano na vratu. Četrtič jim je končno uspelo, piše Daily Mail.

Že obiskuje šolo

Deklica je tako prejšnji teden že odšla v šolo. Energije ima dovolj in komaj čaka sneg, da bo lahko smučala s svojo sestrico. Še prej pa jo čaka pregled v bolnišnici, kjer ji bodo odstranili šive.

Komentarjev 1
  • Fulmmer 12:23 16.september 2012.

    En odstotek je ogromna številka....