Slovenija
40 ogledov

Štirim obsojenim višja zaporna kazen

Obtoženi v Balkanskem bojevniku Benjamin Kovač
Odločitev glede preostale trinajsterice še ni znana, naj bi jo pa višje sodišče sporočilo še ta mesec.
Višje sodišče v Ljubljani je, po naših informacijah, vsaj štirim domnevnim tihotapcem kokaina, ki naj bi jih vodil Dragan Tošić zvišalo zaporne kazni. Višje kazni naj bi tako zdaj doletele vse štiri, ki jih je sodišče novembra lani obsodilo kot edine izmed 17-ih, ki so jim sodili.
 
Prav zato naj bi višje sodišče, ki je pred dobrima dvema tednoma obravnavalo pritožbe teh štirih obsojenih zoper to sodbo in pritožbo Specializiranega tožilstva, ki sodbo prav tako izpodbija in predlaga novo sojenje v tej zadevi, tožilstvu vsaj delno ugodilo in trem obsojeni podaljšalo pripor. Iz obrazložitve pa izhaja, da v priporu do nadaljnega ostajajo tudi zato, ker jih čakajo višje kazni.
 
Četrti lani obsojeni Anes Selman edini ni v priporu, saj je takoj po obsodbi zbežal iz Slovenije, neuradno v Bosno in Hercegovino, kjer je rojen.

Predvidoma v naslednjih dneh pa naj bi bila znano tudi ali je tožilstvu uspelo izpodbiti lansko sodbo tudi v delu, kjer je sodišče oprostilo domnevnega vodjo tihotapcev Tošića in ostalih 12 domnevnih pajdašev.  Višje sodišče naj bi namreč v kratkem sporočilo svojo odločitev.

 

Komentarjev 1
  • zztop 21:09 04.november 2013.

    Kva je zdej, a ste onemeli? Sam da so Todoroviča spustil, on ma denar in ga ščiti sama premijerka in župan. Za vse komentatorje in kvakarje, ki serjete vedno po vsem? Tu ni nič za dodat?. Super ste, kva ste ...prikaži več vsi na travci in prahu v Ljublajn, da ne skritizirate vsaj teh bojevnikov, če vam že delo sodstva odgovarja.