Slovenija
125 ogledov

Štirim so ga vzeli

Inšpektorji vrtove poostreno nadzorujejo predvsem poleti in decembra. (Foto: Nik Žurnal24 main
Vrtovi. Inšpektorji so letos izdali 70 opozoril.

Ljubljana. Nekaj več kot sto gostinskih lokalov je letos že dobilo dovoljenje za postavitev vrta, nekateri pa bodo nanj lahko čakali do enega meseca. Razlog je oddaja vloge v zadnjem trenutku, so razložili na Mestni občini Ljubljana (MOL): “Če pa so gostinci vlogo oddali pred začetkom sezone, se trudimo, da dovoljenja izdamo v najkrajšem možnem času.

Delo je začel tudi mestni inšpektorat, ki je letos pregledal 124 gostinskih vrtov ter izdal 70 opozoril in štiri plačilne naloge. Štirje gostinci so morali vrt umakniti, in sicer Cocoa cafe na Kolodvorski ulici, Panino caffe na Korytkovi ulici, Klementina cafe bar na Gornjem trgu ter Levstik pub na Levstikovem trgu, so povedali na občini. “Najpogosteje ugotovljena nepravilnost je, da gostinci za postavitev vrta niso imeli dovoljenja,” so dodali. Redne nadzore inšpektorji sicer izvajajo vsak dan, poostrene pa poleti in med decembrskimi prireditvami.

Dva še dolgujeta denar
Gostinci morajo za vrtove plačevati tudi takso, ki je najvišja v središču mesta. Plačajo jo vnaprej za vso sezono, dnevni zneski pa so od pol evra na kvadratni meter v Črnučah, Zalogu in Podutiku do 0,75 evra v središču mesta. Vrednost točke so zadnjič podražili pred štirimi leti, so dejali na MOL.

Trenutno občina čaka dve plačili takse za vrt, ki bi morali biti že poravnani – prvo v višini dobrih 14 tisoč evrov, drugo pa dobrih šest tisoč evrov. Pred plačilom gostinci novega dovoljenja za vrt ne morejo dobiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.