Slovenija
37 ogledov

Štirje kandidati za predsednika GZS

Kdo bo nasledil Zdenka Pavčka, bo znano 2. septembra. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Za vodenje Gospodarske zbornice Slovenije so se prijavili štirje kandidati: Stojan Binder, Andrej Mate, Vasilij Prešern in Boštjan Šifrar.

Novi predsednik GZS bo nasledil Zdenka Pavčka, ki je 14. julija s položaja odstopil.

Kot so sporočili z GZS, se je zaključil postopek predlaganja kandidatov za novega predsednika GZS. Vse štiri kandidature izpolnjujejo pogoje, določene v statutu zbornice in v pravilniku o volitvah organov GZS.

Binder je direktor družbe Sinet, Mate predsednik upravnega odbora Inlesa, Prešern izvršni direktor Sija in Šifrar direktor družbe Sibo G.

Med omenjenimi bo skupščina zbornice 2. septembra izvolila novega predsednika, ki bo na položaj izvoljen za čas do izteka štiriletnega mandata sedanje skupščine GZS in konstituiranja nove, torej najdlje do 29. maja 2011. Po preteku mandata je lahko ponovno izvoljen za predsednika GZS. Do volilne skupščine bo funkcijo predsednika GZS opravljal Pavček.

Kandidati bodo po pojasnilih GZS pripravili program delovanja zbornice, ki ga bodo pred volitvami posredovali članom skupščine GZS. Nove kandidate lahko na volilno listo uvrstijo tudi na sami volilni skupščini, če novega kandidata predlaga vsaj deset članov skupščine.

Predsednik skupščine GZS Uroš Slavinec je poziv za predlaganje kandidatov objavil 19. julija.

Pavček je z mesta predsednika GZS odstopil iz osebnih razlogov. Kot je dejal ob predaji odstopne izjave, odstopu ni botroval poziv upravnega odbora Združenja kemijske industrije pri GZS, saj je o odstopu razmišljal že nekaj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.