Slovenija
309 ogledov

Stiska tudi na Škofijah

Karmen Mekota, pedagoginja v vrtcu in šoli na Škofijah, se sprašuje, kam bodo da Žurnal24 main
Vrtec. Prostorska razširitev zamrznjena; dva oddelka preselili v šolo.
Kdo je kriv
Volitve in dovoljenja. “Občina je pripravljena reševati prostorsko stisko v vrtcu in šoli na Škofijah,” je prepričana Vlasta Vežnaver, predsednica KS Škofije. Kot pravi, pa je treba, da bodo lahko sprejeli proračun, počakati na gradbeno dovoljenje in na volitve.

Premajhno. “Dva oddelka vrtca smo zaradi pomanjkanja prostora preselili v šolske prostore. Posledično imamo manj učilnic za šolski pouk, kabinet učiteljev smo preuredili v knjižnico, dodatno strokovno pomoč za otroke s posebnimi potrebami pa včasih opravimo kar na hodniku.” Tako pedagoginja Karmen Mekota opisuje prostorsko stisko, s katero se srečujejo na Škofijah. V šolskem letu 2011/12 pričakujejo povečanje števila prvošolčkov za še en razred.

Priselitev mladih družin
Občina je razširitev vrtca na Škofijah obljubila za letošnjo jesen, načrti pa so tudi za novo šolo, saj je stara dotrajana.

Gre za mačehovski odnos do koprskega podeželja.
Barbara Verdnik, predsednica koprskega Zaresa

 

Pisali pa smo že o neustreznih razmerah šolarjev v Svetem Antonu, a občina odgovarja, da so projekti zamrznjeni do sprejetja proračuna oziroma volitev v občini.

Na problematiko opozarja Barbara Verdnik iz Zaresa, ki meni, da gre za mačehovski odnos do koprskega podeželja. Prebivalcev na območju Krajevne skupnosti (KS) Škofije bo kmalu tri tisoč, med njimi pa je vse več mladih družin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.