Slovenija
43 ogledov

Stiske bodo še blažili

Kot je povedal Darko Lihteneker, med večje letošnje projekte spada tudi izvedba Žurnal24 main
Novo šolsko leto. V vrtcih 80 otrok več kot lani, nov oddelek tudi v župnišču.

“Azbestne kritine pri nas nima več nobena šola ali vrtec, sicer pa smo med počitnicami opravili kar nekaj vzdrževalnih in drugih del, predvsem na strehah šol, za kar smo odšteli dobrih 400 tisoč evrov,” pove Darko Lihteneker, vodja urada za negospodarske javne službe Mestne občine Velenje (MOV).

Pospešene investicije
Družinam, dijakom, študentom. V MOV hitijo z nekaterimi investicijami. Na Efenkovi ulici 61 a so rešili stanovanjski problem več družin in podelili ključe 32 stanovanj. Prav tako bosta na tej lokaciji vrata odprla dijaški in študentski dom.

Danes bo v osnovnošolske klopi na območju MOV sedlo 2.561 učencev, od tega 313 prvošolcev. V vrtce pa je vpisanih 1.251 otrok, kar je za 80 več kot lani. “Poleg obstoječih 66 bomo odprli štiri nove oddelke. En nov oddelek v enoti Sonček v Šentilju bo deloval z obstoječim oddelkom v prostorih župnišča v Tilnovem domu,” pove ravnateljica vrtca Metka Čas.

Še bodo pomagali
Zaradi velikih socialnih stisk ljudi v Šaleški dolini – veliko jih je zaposlitev izgubilo tudi v Preventu – bodo še naprej posebno pozornost namenjali učencem iz socialno šibkih družin. “Za te učence bomo poskušali urediti brezplačne ali vsaj ugodnejše dnevne dejavnosti, še naprej bomo zanje pripravljali tudi dobrodelne prireditve,” pravi Lihteneker.

Različne oblike pomoči bo še naprej ponujala tudi MOV. “Gre za enkratne izredne denarne pomoči, z Mladinsko knjigo smo dogovorjeni za šolske potrebščine, prihodnji petek, 10. septembra, pa bomo pripravili humanitarno prireditev z dražbo likovnih del in izkupiček namenili socialno ogroženim posameznikom in družinam,” pove velenjski župan Srečko Meh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.